Asgari Ücretli İşçiye İkramiye Çıktı! 20 Bin Liralık Bileti Yaktı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde asgari ücretle çalıştığı belirtilen bir işçi, 20 bin TL ikramiye isabet eden Milli Piyango biletini haram olduğu gerekçesiyle yaktı.

Asgari Ücretli İşçiye İkramiye Çıktı! 20 Bin Liralık Bileti Yaktı

Esat Şahan isimli mobilya işçisi bir rakamla 20 milyon lişrayı kaçırmıştı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde asgari ücretli bir işçi, 20 bin lira isabet ettiği belirtilen Milli Piyango biletini haram olduğu gerekçesiyle yaktı.  Yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon liralık büyük ikramiye "1358490" numaralı bilete çıkarken, Esat Şahan'ın bir numarası farklı "1358430" numaralı bilete 20 bin lira ikramiye çıktı.

Esat Şahan milli piyangodan ikramiye almak istemediğini, çocuğunun ısrarı üzerine bilet almak durumunda olduğunu ve aldığını söyledi ve ekledi, "Alışveriş merkezine çay içmeye gittim. Hesabı ödemeye gittiğimde oradaki bayan bilet uzattı bilet alır mısınız diye. Ben de çocuğumun ısrarına dayanamayarak bilet satın aldım. Bileti sorgulattığımda son bir rakam ile 20 milyon TL'yi kaçırdığımı gördüm. Çeyrek bilet olan biletime 20 bin TL vurdu. Haram para olduğu için bilete dokunmadım, paraya çevirmedim. Piyango bileti alanlara almamalarını tavsiye ederim, haramı evlerine sokmasınlar"