ASAL'dan Yedek Subay Astsubay ve Er/Erbaş Alımı Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yayımlanan duyuruda , Şubat 2020 celp dönemi için sınıflandırma başvurularının 20 Aralık 2019 günü sona ereceğine yer verildi.

ASAL'dan Yedek Subay Astsubay ve Er/Erbaş Alımı Açıklaması

Yedek subay, astsubay ve erbaş er alımında son saatler.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda, Şubat 2020 celp döneminde askere gitmek isteyen adayların 20 Ocak 2019 tarihine kadar celp işlemlerini e Devlet üzerinden ya da askerlik şubelerinden yapması gerektiğine yer verildi.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Şubat 2020 celp döneminde askere gidecek adaylar ile ilgili yapılan açıklamada, "YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN; 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRANLARDAN CELP TERCİHLERİNE GÖRE BAŞVURUSU TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACI DİKKATE ALINARAK KABUL EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLE/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR" ifadelerine yer verildi.

ADAYLAR BU SAYFADA >>

Yedek subay astsubaylığa, er ve erbaş alımına başvuracak adaylar bu sayfada >> > TIKLA-KATIL

İşte açıklamanın devamı: 

ŞUBAT 2020 SINIFLANDIRMA DÖNEMİNDE SİLAHALTINA ALINMAK İSTEYEN YÜKÜMLÜLERİN, 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMA VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR. YOKLAMASINI YAPTIRDIKLARI HALDE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPMAYANLAR MEVCUT BİLGİLERİNE VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACINA GÖRE SINIFLANDIRMA İŞLEMİNE TABİ TUTULACAKLARDIR.

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN

Yedek subay, astsubay, erbaş ve er olarak Şubat 2020 'de askere gidecek adayların aşağıdaki linkten sınıflandırma başvurusunu yapması gerekmektedir >>

https://www.turkiye.gov.tr/ASAL-celp-donem-tercihi

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruların 20 Aralık 2019 tarihinde sona ermesinin ardından başvuru sonuçları 24 Ocak 2020 günü açıklanacak.Sonuçlar ve yeni subay astsubay alımı duyurusu geldiği anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN