Araç Sahipleri Dikkat: Radarlar Kalkıyor Onun Yerine..

Araç sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Karayollarında 2020 yılında yeni bir sisteme gidilecek ve anlık radar uygulaması kalkıp elektronik denetim sistemlerinde hız ortalaması sistemine geçilecek.

Araç Sahipleri Dikkat: Radarlar Kalkıyor Onun Yerine..

Anlık radar kalkıyor.

Yollarda hız takibi yapmakta olan Elektronik Denetim Sistemlerinde anlık hız denetimi yapılıyordu. Bununla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı ve anlık radarın yerine ortalama hız denetimleri başlayacak.

Bu sistem, belirlenecek iki nokta arasındaki mesafeyi hesaplayacak ve hıza göre ceza kesecek. Bu düzenleme ile birlikte karayollarındaki kaza oranlarının daha aza indirilmesi planlanıyor. 

RADARA YAKLAŞINCA YAVAŞLIYOR..

Sürücüler , anlık radar olan yerlerde yavaşlayıp diğer yerlerde hızını arttırıyor. Bunu düzenlemek için yeni düzenleme hayata geçirilecek ve iki mesafeyi aracın ne kadar sürede aldığına bakılacak. 

İki nokta arasındaki mesafe belirlenecek ve hız sınırına göre bu mesafeyi bitirme süresi hesaplanacak.  2020 yılında sistem belirlenecek güzergahlarda denecek

Belirli noktalara sabit mesafeli plaka tanıma sistemleri kameralara entegre edilecek. Birinci noktadan giriş yapan bir aracın fotoğrafı çekilecek ve aracın hızı ile bu noktaya girdiği zaman kaydedilecek. 

İkinci noktadan da aracın geçmesi ile yine kayıt alınacak ve aracın ikinci noktaya kaç dakikada geldiği , iki nokta arasını kaç dakikada bitirdiği ve buna göre ortalama hızı hesaplanacak. Bu hesaplamaya göre ortalama hızı, hız sınırını aşanlara ceza verilcek. 

2020 'DE

Söz konusu düzenleme 2020 yılında yollara entegre edilmeye başlanacak.

Peki sizce bu düzenleme iyi mi kötü mü? Diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA