Araç Sahipleri Dikkat: 625 TL Cezası Var-1 Aralıkta Başlıyor

Araç sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağını ve buna uymayana para cezası kesileceği belirtildi.

Araç Sahipleri Dikkat: 625 TL Cezası Var-1 Aralıkta Başlıyor

Araç sahipleri dikkat: 625 TL cezası var !

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı son dakika açıklamasında, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulamaya konulan zorunlu kış lastiği uygulaması için önemli uyarılar ve bilgiler verdi.

Kış lastiğinin yolcu ve eşya taşımak için kullanılan araçlarda zorunlu olduğunun altını çizerek açıklamasına başlayan Apaydın şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçer. Römork lastiklerinde ise zorunlu değildir."

MUTLAKA O İŞARET OLMALI

Araçlarda patinaj zinciri olması gerektiğini veya kullanılmasının kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmayacağına dikkat çeken Apaydın, açıklamasının devamında, kış lastiği derinlikleri hakkında da önemli bilgiler verdi

Apaydın, "Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 milimetreden, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda ise kış lastiği derinliği 1,6 milimetreden az olamaz. Kış lastiklerinin yanaklarında, (M+S) veya kar tanesi veya her iki işarette bulunur. Aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde sırt deseni uygunluğu kontrol edilir. Lastikler kaplama ise diş derinliği ve sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur" ifadelerini kullandı.

PARA CEZASI

Kış lastiği uygulamasının zorunluğu olduğunu söyleyerek açıklamasının sonuna gelen  Apaydın, "Uygulamaya uymayan aracın işletenine 625 lira idari para cezası verilir ve lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yere gitmelerine izin verilir" dedi.

Kamubulteni.com  | Ankara