Anne-Babalar Dikkat! 4 Çocuk Oyuncak Yüzünden Hastanelik Oldu

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde, bakkaldan aldıkları şaka oyuncağının patlaması sonucu ortaya çıkan kimyasaldan etkilenen 4 çocuk hastaneye kaldırıldı.

Anne-Babalar Dikkat! 4 Çocuk Oyuncak Yüzünden Hastanelik Oldu

Sakarya Karapürçek'te meydana gelen olaya ilişkin detaylar haber merkezlerine ulaşmaya bhaşladı. Karapürçek Yazılıgürgen Mahallesi'nde bakkaldan şaka oyuncağı alan çocuklar, oyuncağın patlamasıyla ortaya çıkan kimyasaldan etkilendi. Olayı gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan çocuklar daha sonra Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı. Uzmanlar, çocukların 'Şaka oyuncağı' adı altında , genellikle bakanlık izni olmadan el altından satışa sunulduğu belirtilen ürünleri satın aldıkları, bunları okulda ve mahallede kullandıkları zaman zaman bu tür olayların yaşandığını belirtiyor.

İçerisinde kimyasal gaz bulunan bu ürünlerin bakanlık izinleri olmadan satışını yapan işletmelerin mutlaka şikayet edilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, aileleri de çocuklarının takibi konusunda uyarıyor.