Ankara Üniversitesi'nden Açıklama Gelmişti! O Profesör Tecavüz İddiasıyla Tutuklandı

Ankara'da hayvan hastanesinde çalışan 23 yaşındaki Ç.B.'ye tecavüz ettiği iddialarıyla gözaltına alınan 53 yaşındaki Prof. Dr. Hasan B. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara Üniversitesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise hakkında soruşturma başlatılan profesörün açığa alındığı bildirildi.

Ankara Üniversitesi'nden Açıklama Gelmişti! O Profesör Tecavüz İddiasıyla Tutuklandı

Olay, Ankara Çankaya'ya bağlı Çayyolu Mahallesi'ndeki hayvan hastanesinde yaşanmıştı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hasan B., akşam saatlerinde, 7 kişinin çalıştığı, kendisine ait hayvan hastanesine gitti. Hasan B., burada hastanede çalışan Ç.B.'den mutfakta yemek hazırlamasını istedi. Mutfağa giden Hasan B., daha sonra burada 23 yaşındaki Ç.B.'ye alkol almayı teklif etti. Teklifi reddedilen şahıs daha sonra talihsiz genç kıza saldırdı önce darp sonra tecavüz etti. Olay sonrası eve giden genç kız durumu ailesine anlattı.  Önce hastaneye giden darp ve tecavüz raporu alan aile daha sonra polise giderek, Hasan B. isimli şahıstan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şahıs, polis merkezindeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti. Hasan B., buradaki savunmasında, 'Kendisine şiddet uyguladığım ve sonrasında cinsel saldırıda bulunduğum iddialarını kabul etmiyorum. Bu şekilde hakkımda şikayetçi bulunmasının arkasında mutlaka bir komplo olduğunu düşünüyorum. Aramızda duygusal veya fiziksel hiçbir yakınlık olmamıştır. Suçsuzum' demişti. Hasan B., savunmasının ardından 'Nitelikli Cinsel Saldırı' suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Üniversitesi ise korkunç olayla ilgili, 'Üniversitemiz dışında özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı haberi ihbar kabul edilerek, bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi Hasan B. hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır' açıklamasını yaptı.