Ankara'da Skandal: 14 Yaşındaki Kız 155'î Arayınca Son Anda Kurtuldu

Skandalın bu seferki adresi Ankara oldu. Edinilen son dakika bilgilerine göre 14 yaşındaki kız çocuğu zorla evlendirilmeye çalışıldı.

Ankara'da Skandal: 14 Yaşındaki Kız 155'î Arayınca Son Anda Kurtuldu

Türkiye 'nin kanayan yarası haline gelmiş olan çocuk yaşta evlilikler hala var. Polis, jandarma, savcılık, yasalar ne kadar uğraşsa da bu çirkin olay hala Türkiye 'de devam ediyor. Bu sefer gelin kaderine razı olmadı ve akıllıca bir ihbar ile çocuk yaşta gelin olmaktan kurtuldu. Üstelik çocuk yaşta gelin Ankara 'da başkentimizde.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, Ankara 'nın Altındağ İlçesi 'nde ikmaet etmekte olan ve 14 yaşında olduğu öğrenilen Y.Ç. isimli kız, önceki gün 155 polis imdat hattını aradı. Gizli şekilde aradığı fark edilen 14 yaşındaki kız çocuğu, ailesi tarafından zorla evlendirilmek istendiğini ve evlilik için düğün yapılacağını söyledi. Düğünün yapılacağı yeri de polis ekiplerine söyleyen kız çocuğu, polislerden kendisini kurtarmasını istedi. Bu ihbar üzerine hemen harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düğünün yapıldığı Karapürçek Mahallesi'nde bulunan salona operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda düğün salonuna gelindi ve gelin görmek istendi. Kızın 14 yaşında olduğu ve zorla evlendirildiğinin yerinde görülmesi ile polis ekipleri kimsenin dışarı çıkmasına izin vermedi ve kızı zorla evlendirmeye çalıştığı iddia edilen anne ile babayı ve 23 yaşındaki damat T.Ç'yi gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen şüphelilerin ifadeleri alınacak. Emniyet ekiplerinden edinilen son dakika bilgilerine göre, koruma altına alınan çocuğun ise Sosyal Hizmetler yetkilileri koordinesinde bir sığınma evine yerleştirildiği öğrenildi.

Kamubulteni.com | Ankara