Akademisyen Aylin Sözer'in Katili Kemal Ayyıldız Tutuklandı

Akademisyen Aylin Sözer'i vahşice katleden Kemal Ayyıldız isimli şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akademisyen Aylin Sözer'in Katili Kemal Ayyıldız Tutuklandı

İstanbul'da Akademisyen Sözer'i boğazını kestikten sonra yakan caninin daha sonra maktülün telefonundaki uygulamadan kendi kardeşine 260 bin liralık para transferi yapmaya da çalıştığı ortaya çıkmıştı.  Katil zanlısı bugün adliyeye yoğun güvenlik önlemleri altında sevk edilirken, cinayete ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı.

2009 yılından beri Aylin Sözer'le tanışan Kemal Ayyıldız isimli şahıs, olay sabahı tartıştığı Sözer'i 20 santimlik ekmek bıçağıyla boğazından keserek katletmiş, daha sonra pürmüz ile cesedi ateşe vermişti.

Talihsiz kadını yakmak için cesede yanıcı maddeler de döken şahsın, cinayetten hemen sonra Sezer'in bir öncesine mesaj atarak, "Sana EFT yapacağım. Parayı çek, kurye göndereceğim ona teslim et" ifadelerini kullandığını, öğrencinin de 'Sesinizi duymadan yapmam' şeklinde yanıt verdiği öğrenildi. Şüphelinin daha sonra kardeşi Y.D.'ye 260 bin lira EFT yaptığı fakat bankanın işlemi şüpheli bularak gerçekleştirmediği ortaya çıktı.