AK Partili Kaynarca: Mehmetçiklerimizin Terhisi Gerçekleşecek

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri başlanan 'Yeni Askerlik Sistemi' hakkında söz aldı.

AK Partili Kaynarca: Mehmetçiklerimizin Terhisi Gerçekleşecek

AK Partili Kaynarca: Mehmetçiklerimizin Terhisi Gerçekleşecek

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri başlanan 'Yeni Askerlik Sistemi' hakkında söz aldı. Yeni sistemle birlikte köklü düzenlemelerin hayata geçeceğini vurgulayan Kaynarca, kanunun yüyürlüğe girmesiyle birlikte süresi dolan askerlerin de terhis işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.

SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK, KANUN TEKLİFİ İLE İLGİLİ YENİ HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

AK Parti İstanbul Milletvekili Kaynarca, "Gazi Meclisimizin gündeminde yeni askerlik sistemi var. Aziz milletimizin beklentisiyle şekillenen Asker Alma Kanunu'yla birlikte zorunlu askerlik süresi kısalıyor, kalıcı bedelli askerlikte bir aylık temel eğitim öngörülüyor. Kanun, yedek astsubaylık gibi köklü değişiklikleri de içeriyor yani planlı ve bilinçli bir şekilde profesyonel askerliğe geçiş hazırlıkları da değerlendiriliyor. Bu düzenlemeler, aziz milletimizin beklentisidir yani reform niteliğindedir ve de kanun yürürlüğe girdiğinde süresi dolan Mehmetçiklerimizin de terhisi gerçekleşecektir.Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA