AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten YKS Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YKS tarihinin 1 ay geriye alınmasına ilişkin AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten YKS Açıklaması

Açıklanan yeni tarihlerin koronavirüs normalleşme takviminin bir parçası ile ilgili olduğunu, sınav süresinin yarım saat uzatılması, taban puanın aşağı çekilmesi, öğrencilerin müfredatta bazı alanlarda muaf tutulmasının öğrencilerin lehine kararlar olduğunu söyleyen Çelik, yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi.

BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLDÜ, SINAV SÜRESİ UZATILDI

AK Parti Sözcüsü, "Türkiye'de krizin genel olarak mücadele edilme biçimi dünyadaki en başarılı biçimlerden biri olduğu açıktır. YKS ile ilgili, daha önceki sınav tarihinde geriye çekilme söz konusu oldu ama ilk açıklanan sınav tarihinden bir hafta öteye çekildi. İlk karar, koronavirüs salgının ne kadar süreceğinin bilinmediği durumda alınmış bir karardı. Normalleşme tedbirlerine bağlı olarak sınavlarla ilgili düzenlemeler doğal. Bu çerçevede öğrencilerimizin hazırlığını kolaylaştırmak için barajda indirim yapıldı, sınavın süresi arttırıldı. Aynı zamanda müfredatta belirli alanlarda öğrenci kardeşlerimizin muaf olması söz konusu oldu. 100 binden fazla öğrencinin üniversiteye girişi kolaylaşacak. " diye konuştu.