AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Erken Seçim Açıklaması: Türkiye'nin Gündeminde Erken Seçim Yoktur

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, demokrasilerde muhalefet partilerinin erken seçim istemelerinin normal olduğunu fakat erken seçinin Türkiye'nin ne rasyonel şartlarında ne de TBMM'nin artimetiğinde olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Erken Seçim Açıklaması: Türkiye'nin Gündeminde Erken Seçim Yoktur

Türkiye'de erken seçimin söz konusu olmadığını söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Erken seçimde rasyonel şartların olması ve Meclis aritmetiğinin de buna uygun olması lazım. Türkiye'de ne rasyonel şartlar erken seçimi söylüyor ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi aritmetiği erken seçim olmasına imkan tanıyor. Dolayısıyla Türkiye'de bir erken seçim yoktur. Bu kadar yoğun problemlerle uğraştığımız, uluslararası gündemde özellikle Türkiye'nin birçok alanda cansiperane bir şekilde bir büyük mücadele verdiği ortamda Türkiye'nin erken seçim gündemiyle kaybedecek vakti ve enerjisi yoktur, olmamalıdır da" şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerine de seslenen Kurtulmuş, "Muhalefetteki arkadaşlarımız da şuna alışsınlar 2022 yılının bütçesi de yine Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek ve inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütçesi olarak, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin bütçesi olarak o bütçe de Meclise sunulacak, Allah'ın izniyle Meclisten geçecektir. 2023 bütçesi de yine gelecek ve 2023 bütçesi de geçecektir. Bu biraz da karanlıkta ıslık çalmaya benzer bir tablodur. Muhalefet kendine moral vermek, muhalefet partileri arasında dayanışmanın zeminini zenginleştirmek için 'bir dahaki bütçeyi yapmayacaksınız' diyorlar ama Türkiye'nin siyasi realitesi Allah'ın izniyle 2023'e kadar bu hükümetin bütçe yapmaya devam edeceği yönündedir." diye konuştu.