AK Parti Açıkladı: Korona İzninde Olan Mahkumlar İçin Flaş Gelişme

Corona izninde olan mahkumlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti'li Naci Bostancı yaptığı açıklamada bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Açıkladı: Korona İzninde Olan Mahkumlar İçin Flaş Gelişme

Son dakika : AK Parti 'den mahkumlara izin ve açık cezaevi izinleri açıklaması geldi.

Habertürk 'ten Muharrme Sarıkaya , önceki gün kaleme aldığı yazısında mahkumlar ile mahkum yakınları için dikkat çeken ifadeler kullandı. Sarıkaya yazısında, mahkumlar için 3 defa uzatılan cronavirüs izninin 30 Kasım 2020 günü sona ereceğini söyledi. 

Pandemide yayımlanan kanuna göre corona iznine çıkan mahkumlar için izin süresinin en fazla 3 defa uzatıldı. Ancak koronavirüs vakalarının artması sonrası bu durum biraz karıştı. Son defa izin süreleri uzatıldı ama AK Parti 'den yapılan açıklamada mahkumların 30 Kasım 'dan sona geri gelmesinin riskli olduğuna yer verildi. 

60 BİN 661 MAHKUM VAR

Edinilen bilgilere göre açık cezaevinde kalan , corona iznine çıkan toplamda 60 bin 661 mahkum var.  AK Parti Grup Başkanı Prof. Dr. Naci Bostancı, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında “Bu kadar kişiyi tekrar toplayıp getirmek biraz zor…” dedi ve bu konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

KANUN TEKLİFİ TBMM'YE GELECEK

Naci Bostancı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, corona izin süresinin yeniden uzatılması için Meclise bir teklifin geleceğini söyledi. 

Kasım ayından sonra 2 defa daha izin süresinin uzatılması için teklifin önümüzdeki ay meclise gelmesi bekleniyor. Meclise gelmesi ve kabul olması sonrası mahkumların izinleri 2 ay süre ile yeniden uzatılabilecek. 2 defa daha uzatılması durumunda ise birçok mahkumun tahliye olması , infazda geçirmeleri gerkeen sürenin tamamlanacağı görülüyor. 

Sizce cezaevi izinleri yeniden uzatılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

CORONA İZNİ AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN