Af Kanunu Resmi Gazete'de Yayımlandı mı? Tahliyeler Ne Zaman Başlayacak? İşte Süreç

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu 'ndan geçti. Kanun teklifi onaylanması için cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Peki tahliyeler ne zaman başlayacak?

Af Kanunu Resmi Gazete'de Yayımlandı mı? Tahliyeler Ne Zaman Başlayacak? İşte Süreç

Tahliyeler ne zaman başlayacak?

Mahkumlara af olarak kamuoyunda bilinen infaz düzenlemesi önceki akşam Meclis 'ten geçti. Toplamda 70 maddeden oluşan düzenlemenin meclisten geçmesinin ardındna kritik süreçte sona gelindi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 'nda oylanan ve çoğunluk tarafındna kabul edilen kanun teklifi Cumhurbaşkanlığı 'na gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imza atması sonrası kanun teklifi Resmi Gazete 'de yayımlanacak ve kanun olacak.

Resmi Gazete 'de yayımlandığı saatte geçerli olacak ve kanun haline gelecek teklif sonrası tahliyeler başlayacak.

YA MÜKERRER SAYI YA DA 15 NİSAN 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bugün onaylaması beklenen infaz düzenlemesinin ya bugün mükerrer sayıda yayımlanarak yürürlüğe giremesi ya da Resmi Gazete 'nin 15 Nisan 2020 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nin tam metni için TIKLAYIN