Af Değil! Şartlı Ceza İndirimi! Cezaevinden 100 Bin Kişi Çıkacak

Yüzbinlerce mahkum ve mahkum yakınının yakından beklediği kamuoyunca 'Af' teklifi olarak bilinen 'Şartlı ceza indirimi' konusunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Şartlı ceza indiriminin TBMM'ye 23 Haziran'daki İBB seçimlerinin ardından gelmesi beklenirken, kimlerin ceza indiriminden faydalanıp, kimlerin faydalanamayacağı da netleşmeye başlıyor.

Af Değil! Şartlı Ceza İndirimi! Cezaevinden 100 Bin Kişi Çıkacak

Af Değil! Şartlı Ceza İndirimi! Cezaevinden 100 Bin Kişi Çıkacak

İnfaz yasasında yapılması düşünülen değişiklikle, terör suçları hariç, cezasının yüzde 50'sini çekenlerin serbest kalacağı belirtiliyor. Bazı hukukçular, serbest kalacakların sayısının 100 bini bulabileceğini belirtirken, diğer yandan kadın ve çocuğa şiddet , tecavüz suçlarının cezasında ise artışa gidilecek.  

AF, ASKERLİK, PERSONEL ALIMI HABERLERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki Kadir Gecesi porogramında Adalet Bakanlığı'nın şartlı ceza indirimiyle ilgili çalışmaları olduğunu vurgulayarak, "Adalet Bakanlığımızın bu konularla ilgili bir çalışması var. Ama herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları, inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek" demişti.  

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu ise bu konuyu köşesine taşıdı. MEcliste görüşülecek düzenlemenin af değil, şartlı ceza indirimi olduğunu belirten Kayaoğlu, AK Parti hukukçuları ve ADalet Bakanlığı uzmanlarının uzun zamandır cezaevlerindeki doluluğu düşürecek bir paket üzerinde çalışma yaptığını, seçimden sonra meclise taşınması beklenen pakette, cezaevlerinde kalma sürelerinin düşürülmesi, bazı suçlarda para cezasının gündeme gelmesi yer alıyor. Mevcut kanuna göre terör suçluları cezalarının dörtte üçünü, adli suçlar ise üçte ikisini cezaevinde çekiyor. Yeni çalışmada, terör suçlularına ilişkin hükümlere dokunulmayacak, fakat cezasının yüzde 66'sını çeken adli suçlara ilişkin cezalarda düzenlemeye gidilerek bu oranın yarıya çekilmesi söz konusu olacak. 10 yıl hapis cezası alan kişi mevcut sistemde 6 yıl 6 ay cezaevinde kalırken, bu süre yeni düzenlemeyle birlikte 5 yıla inebilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA