Adnan Oktar Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

İstanbul İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonlar başlatıldı ve çok sayıda kişi yakalandı. İddianame hazırlandı ve Adnan Oktar hakkında istenen ceza belli oldu.

Adnan Oktar Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Adnan Oktar hakkında istenen hapis cezası belli oldu.

Başlatılan soruşturma kapsamında, mağdur ve müşteki sıfatıyla 125 kişinin ifadesi alınırken, 23 kişinin de tanık olarak beyanlarının alındığı bildirildi. Soruşturmada şüphelilerden 25 'i etkin pişmanlık hükümlerinden  faydalanmak için başvuru yaptı ve bu kapsamda ifade verdi.

Firari olduğu gerekçesiyle dosyası ayrılan suç örgütünün bir yöneticisi hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

Adnan Oktar yapılanması için başlatılan soruşturma kapsamında ,  kurucu ve yönetici olan şüpheli Adnan Oktar elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün 1'i firari 13 yöneticisi bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden 52'si hakkında da adli kontrol tedbirleri uygulandı ve serbest bırakıldı.

İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

171 'i tutuklu olmak üzere toplamda 226 şüpheli için hazırlanan iddianamede, şüphelilerin cezalandırılması istenen suçlara şu şekilde yer verildi:

"Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel saldırı, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama, hakaret, 3628 Sayılı Mal Varlığı Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayırmak." 
Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 

ADNAN OKTAR İÇİN İSTENEN CEZA

Öte yandan aktarılanbilgiye göre göre, 4 bin sayfalık iddianamede Adnan Oktar hakkında 21 suçlamayla toplam 870.5 yıl hapis cezası isteniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA