Adli Tıp Kurumu'na Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Hizmetli, Laborant ve Kimyager Alımı için Başvurular Sona Eriyor

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na Kimyager, Laborant, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Hizmetli unvanlarında yapılacak alım için 12 Nisan'da başlayan başvuru işlemleri 22 Nisan'da sona eriyor.

Adli Tıp Kurumu'na Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Hizmetli, Laborant ve Kimyager Alımı için Başvurular Sona Eriyor

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın resmi sayfası, Resmi Gazete ve BİK üzerinden yayımlanan duyuruda, kuruma çeşitli unvanlarda toplamda 79 sözleşmeli kamu personeli alımı gerçekleştirileceği belirtilmişti. Adli Tıp Kurumu personel alımları için başvuru yapacak adayların 8 Diğer Teknik Hizmet Personeli (Kimyager), 24 Laborant, 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 3 Teknisyen ve 4 Destek Personeli (Hizmetli) unvanlarına göre belirlenen özel şartlar ile genel şartları dikkatle inceledikten sonra başvurularını kurumun resmi sayfasından yapabileceği kaydedildi.

Kurumun resmi internet sayfası (https://www.atk.gov.tr/haber05.04.21.html) üzerinden yayımlanan duyuruda, başvurularla ilgili, "Başvurular Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvuru esnasında fotoğraf, KPSS sonuç belgesi, diploma veya geçici mezuniyet belgesi ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için özel güvenlik kimlik kartının (silahlı ibareli) sisteme yüklenmesi gerektiğinden adayların bu belgelerin pdf ya da resim formatındaki hallerini hazır bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir. Adaylar her bir sözleşmeli pozisyon ve unvan için yalnızca bir başvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla pozisyon ve unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmayacaktır." denilirken, işlemlerin 22 Nisan saat 17.00'e kadar tamamlanması gerektiği belritildi. Adaylar, başvuru sayfasına https://basvuru.atk.gov.tr/basvuru/Default.aspx adresinden erişebilir. Başvuru işlemlerinin bilgisayar üzerinden yapılmasının tavsiye edildiğine yer verilen resmi açıklamada ayrıca şu uyarılar yer aldı: 

BAŞVURUDAN ÖNCE OKUYUNUZ

BAŞVURU NUMARASI ALMADIYSANIZ BAŞVURUNUZ TAMAMLANMAMIŞTIR.

TEKRAR BAŞVURU YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR.

BAŞVURUYU GOOGLE CHROME YA DA MOZILLA FIREFOX TARAYICI İLE BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN YAPMANIZ TAVSİYE EDİLİR.

1-Başvuruya başlamadan önce vesikalık fotoğraf (.jpg, .jpeg ya da png formatında), kpss sonuç belgesi (.jpg, .jpeg, png ya da pdf formatında ve 512 KB boyutu geçmeyecek şekilde), öğrenim belgesini (.jpg, .jpeg, png ya da pdf formatında ve 512 KB boyutu geçmeyecek şekilde) ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi Kadrosuna başvuru yapılacak ise güvenlik görevlisi kimlik kartını (.jpg, .jpeg, png ya da pdf formatında ve 512 KB boyutu geçmeyecek şekilde) hazır ediniz.

2-Başvuru sonunda "BAŞVURUYU TAMAMLA" butonuna bastığınızda başvuru kaydı tamamlanır ve sistem tarafından otomatik olarak başvuru kayıt numarası verilir. Başvuru kayıt numarası almadı iseniz aynı işlemleri baştan tekrar ediniz.

3-Aynı TC kimlik numarası ile birden fazla başvuru yapılamaz. Her adayın sadece bir başvuru hakkı vardır.

4-Yapılmış olan bir başvuru değiştirilemez, iptal edilemez. Bu sebeple başvuru yapmadan önce hangi kadro ve yeri seçeceğinize kesin karar vermeniz yararınıza olacaktır.

5-Hangi öğrenim düzeyinden KPSS'ye girilmiş ise o öğrenim düzeyine uygun kadro seçilebilir.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,


b) Son başvuru günü olan 22 Nisan 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)


c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,


ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,


d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,


e) Kamu haklarından mahrum olmamak,


f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

ADLİ TIP KURUMU PERSONEL ALIMI ÖZEL ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ.pdf