Adli Tıp Kurumu'na Büro Memuru, İKM ve Sağlık Personeli Alınacak - Başvuru Özel Şartları ve Tarihleri

Adalet Bakanlığı Adli tıp Kurumu Başkanlığı'na büro memuru, infaz ve koruma memuru, sözleşmeli sağlık personeli vb. unvanlarda personel alımı yapılacak. Başvurular internetten gerçekleşecek.

Adli Tıp Kurumu'na Büro Memuru, İKM ve Sağlık Personeli Alınacak - Başvuru Özel Şartları ve Tarihleri

Adli Tıp Kurumu'na Büro Memuru, İKM ve Sağlık Personeli Alınacak - Başvuru Özel Şartları ve Tarihleri

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na büro personeli, infaz ve koruma memuru ve sözleşmeli sağık personeli alımı yapılacağına dair duyuru geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı.

Duyuruda, "Adli Tıp Kurumu Taşra Teşkilatında 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere; EK-1’deki listede yeri, unvanı ve nitelikleri belirtilen toplamda 57 sözleşmeli pozisyon için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre sözleşmeli personel istihdamı yapılacaktır.Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınavlara 2018 yılı KPSS’ye giren ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 5 ve 6’ıncı maddelerinde yazılı olan şartlar ile bu ilanın 4’üncü maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.Sözlü sınavlara, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere Biyolog, Diğer Teknik Hizmetler Personeli (Kimyager), Büro Personeli, Destek Personeli, Teknisyen, Hemşire, Laborant, Sağlık Teknikeri ve Diğer sağlık Personeli (Sağlık Teknisyeni) pozisyonları için ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı, İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı kadar aday çağrılacaktır.Başvuruda bulunacakların aşağıdaki genel ve Ek-1 tabloda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

İlgili duyuruda başvuru yapacak adaylarda aranacak başvuru genel şartları aşağıdaki gibi olmuştu : 

Başvurular atk.gov.tr adresinden online yapılacak. Sürece dair detaylı bilgilendirme yine aynı site üzerinden takip edilecek. Online başvurularda son tarih 6 Eylül olarak açıklanırken, adaylar 17.00'den önce başvurularını tamamlamak durumundalar.