Adaylar Dikkat: MSB ASAL'dan Son Dakika Askerlik Duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada askerlik yoklama uyarısına yer verildi. İşte MSB ASAL açıklaması.

Adaylar Dikkat: MSB ASAL'dan Son Dakika Askerlik Duyurusu

MSB ASAL 'dan son dakika askerlik açıklaması.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında 1 Ocak 2019 tarihinde askerlik çağına gelecek gençlere önemli uyarı yapıldı. Yayımlanan duyuru şu şekilde;

2019 YILI ASKERLİK YOKLAMASI, ASKERLİK HİZMET VE CELP TERCİHİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

         1. 01 OCAK 2019 TARİHİNDE ASKERLİK ÇAĞINA GİREN 2000 DOĞUMLU VE BU DOĞUMLULARLA İŞLEME TABİ DAHA YAŞLI DOĞUMLU YÜKÜMLÜLERDEN YOKLAMASINI YAPTIRMAYANLAR, YOKLAMA İŞLEMLERİ İLE ASKERLİK HİZMET VE CELP TERCİHLERİNİ 31 ARALIK 2019 TARİHİNE KADAR TAMAMLAMALARI GEREKMEKTEDİR.

         2. YOKLAMAYA TABİ YÜKÜMLÜLERDEN 31 ARALIK 2019 TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI YAPTIRMAYANLAR HAKKINDA 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU'NUN 24’ÜNCÜ MADDESİ GEREĞİNCE İŞLEM YAPILACAKTIR.

        3. YOKLAMASINI YAPTIRDIĞI HALDE ASKERLİK HİZMET VE CELP TERCİHLERİNİ YAPMAYANLAR, 31 ARALIK 2019 TARİHİNE KADAR E-DEVLET ÜZERİNDEN VEYA ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK BU İŞLEMLERİNİ YAPMALARI  GEREKMEKTEDİR.

         4. BU DUYURU 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNUNUN 27’NCİ MADDESİ GEREĞİNCE YÜKÜMLÜLERE TEBLİĞ MAHİYETİNDEDİR.    

          KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

DUYURU NE ANLAMA GELİYOR?

Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2000 doğumlu olan ve 2000 doğumlulara tabi olan yükümlülerin askerlik yoklama işlemlerini yapması gerekdiine yer verildi. Yoklama için askerlik şubesine müracaat edin.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL