Adalet Bakanlığı'na 1600 Yeni Hakim ve Savcı Alınıyor (Son Başvuru Tarihi ve Sınav Tarihi)

Adalet Bakanlığı'nın 1600 yeni hakim ve savcı adayı alımı için başvurular 8 Kasım'da sona erecek. Ankara'da 29 Aralık 2018 tarihinde yapılması beklenen sınava ilgili tarihlerde başvuru yapamayan adaylar 20 Kasım'da geç başvuru ücretini ödeyerek başvuru yapabilecekler.

Adalet Bakanlığı'na 1600 Yeni Hakim ve Savcı Alınıyor (Son Başvuru Tarihi ve Sınav Tarihi)

Adalet Bakanlığı'nın 1600 yeni hakim ve savcı adayı alımı için başvuru işlemlerinde sona gelindi. Bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda Adalet Bakanlığı'na 1600 yeni hakim ve savcı alımı yapılacağı, bu alımlar için başvuruların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) resmi internet sayfası üzerinden 1-8 Kasım 2018 tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti.

GEÇ BAŞVURU TARİHİ VE KONTENJAN DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı alımı için başvuru süreci içerisinde herhangi bir sebepten başvuru işlemini gerçekleştiremeyen adaylar 20 Kasım'da geç başvuru yapabilecekler. 1600 Kişilik alımın 1000'i adli yargı hakim ve savcı adayı, 500'ü avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı, 100'ü idari yargı hakim adayı için ayrıldı. Sınav 29 Aralık 2018 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR ÖSYM SİTESİNDEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Adalet Bakanlığı sınavlarının sonuçları daha sonra ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. Sınavla ilgili tüm gelişmeler Bakanlığın resmi internet sayfaları ve ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden takip edilebilecek. Adalet Bakanlığı'nın yeni personel alımlarından (İKM, Büro Personeli, Mübaşir, Zabıt Katibi vb.) anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.