Adalet Bakanlığı ve CTE'ye En Az İlkokul Mezunu Kamu İşçisi Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Adalet Bakanlığı ve CTE'ye hizmetli alımı için İŞKUR üzerinden başvurularda sona geliniyor. Adalet Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne kadrolu kamu işçisi alımı için 4 Mart 2021 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemlerinde sona gelindi.

Adalet Bakanlığı ve CTE'ye En Az İlkokul Mezunu Kamu İşçisi Alımı Başvuruları Sona Eriyor

YENİ İŞ HABERLERİNİ TAKİP ET!  İLKOKUL , LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Bakanlığın resmi sayfasından yayımlanan ilanda, en az ilkokul mezunlarından CTE ve Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatı ile Ankara, Rize ve Yozgat Personel Eğitim merkezlerine gerçekleştirilecek personel alımı için başvuru yapmak isteyen adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra hizmetli alımı şartlarını da yerine getirmesi gerektiği kaydedildi. Başvurularla ilgili ise, "Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 04/03/2021 – 08/03/2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. (Şahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.).Her bir aday İŞKUR’un internet sitesinde yayınlanan listedeki sadece bir işyeri (İl) için başvuru yapacaktır. Birden fazla işyeri (İl) için başvuru yapıldığının tespit edilmesi halinde adayın hiçbir başvurusu kabul edilmeyecektir." denildi.

Başvuru yapacak adaylar , İŞKUR resmi sayfası üzerinden ve Adalet Bakanlığı ile CTE'nin resmi sayfalarından başvuru genel şartları ile kura sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiye erişim sağlayabilirler.

CTE TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI ÖZEL ŞARTLARI

Temizlik Görevlisi olarak istihdam edilebilmek için;

1.İlan tarihi itibarıyla en az ilköğretim mezunu olmak,

2.İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (4 Mart 1986 ve sonrası doğumlu olanlar müracaat edebilecektir),

3.Sağlık durumu yönünden: Vardiyalı çalışma usulüne göre bedenen ve ruhen görevini devamlı yapmasına engel bir durumun bulunmadığına dair Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları “temizlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

KURA İŞLEMİ İLE İLGİLİ HANGİ İFADELER YER ALDI:

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 17/03/2021 tarihinde saat 11:00’da Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Belirtilen bu tarihte değişiklik olması halinde Bakanlığımız internet sitesinde yeni kura tarihine ilişkin duyuru yapılacaktır. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Genel  müdürlüğün internet sitesinde (www.cte.adalet.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar sözlü sınava alınacaktır. Adaylar ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılamayacaklardır. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Youtube kanalından (https://www.youtube.com/channel/UC62GRRZnIPoZGM0GjkAzA8A) canlı olarak yayınlanacaktır. Kura çekilişi kuranın gerçekleştirildiği gün ve saatte video kayıt altına alınacaktır. 

Genel Müdürlüğümüz tarafından kura usulü ile belirlenen listeler ile İŞKUR tarafından doğrudan sınava esas bildirilen listeler sözlü sınavın yapılacağı yer Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarına gönderilecek olup Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarınca sözlü sınava katılacak adaylardan başvuru belgelerini teslim etmeleri istenecektir. Sözlü sınava katılacak adaylardan istenilecek belgelerin teslim yeri, tarihi ve diğer hususlar sözlü sınavı yapacak yer Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmi internet sitelerinde ilan edilecek olup adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir. Belirtilen süre içerisinde evraklarını teslim etmeyen adaylar sözlü sınav hakkından feragat etmiş sayılacak ve herhangi bir hak iddia edemeyecektir. Belirtilen süre içerisinde evrak teslimi yapmayan adayların yerine, yedek aday listesinde belirtilen sıralamaya göre adaylar çağrılacaktır.