Adalet Bakanlığı'na Sözleşmeli Personel Alımı için Başvuru Süreci Devam Ediyor

Adalet Bakanlığı'nın sözleşmeli kamu personeli alımı için 27 Ocak 2020 tarihinde başlayan başvuru işlemleri Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen ya da  posta yoluyla 10 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek.

Adalet Bakanlığı'na Sözleşmeli Personel Alımı için Başvuru Süreci Devam Ediyor

Adalet Bakanlığı'na sözleşmeli 50 personel alımı yapılacağına dair duyuru 25 Aralık 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış, söz konusu alım için başvuruların 27 Ocak 2020 tarihinde başlayacağı, 10 Şubat 2020 tarihi mesai bitimi itibariyle sona ereceği bildirilmişti.

SUBAY , ASTSUBAY, BEKLİ ALIMI, SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK KAMU BÜLTENİ'NİN YOUTUBE SAYFASININ ETKİN HALE GELMESİNİ İSTİYORSAN TIKLA VE ABONE OL.

İlgili alım için başvuru yapacak adayların en az lisans mezunu ve belirtilen bölümlerden mezun olması gerektiği vurgulanmış, ayrıca KPSS şartı da söz konusu duyuruda yer almıştı.

Resmi duyuruda başvuru genel şartları şu şekilde: 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) 2018- KPSS (B) Grubu sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
c) En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak. (Tablo için resmi sayfa ziyaret edilebilir)

BAŞVURU ESNASINDA TALEP EDİLEN BELGELER

Adaylardan başvuru sırasında KPSS sonuç belgesi, öğrenim belgesi, fotoğraflı özgeçmiş, erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge gibi belgeler talep edilecek. Başvuru esnasında talep edilen belgeler şu şekilde oldu: 

1) EK-1 Başvuru formu,
2) Ek-2 Tercih Formu, (Tercih formunda, başvurulan grubun belirtilmesi zorunlu olup, belirtilmediği takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuru şartlarını sağlamak kaydı ile birden fazla grup seçilebilir. Bu takdirde başvurulan her bir grup için özel şartlarda istenilen belgeler başvuru evrakına ilave edilecektir.)
3) 2018-KPSS sonuç belgesi,
4) Öğrenim durumu belgesinin aslı veya ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği, öğrenim durumu belgesi yurtdışından alınmış ise denkliği ile birlikte aslı veya ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği, (Belgelerini şahsen teslim edeceklerin belge aslını ibraz etmeleri halinde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır. Belgelerini posta yolu ile teslim edeceklerin belge fotokopisi göndermeleri yeterli olup, sözlü sınava girmeye hak kazanmaları halinde sınav esnasında belge asılları ile suretleri karşılaştırılacaktır.)
5) Adayın bilgi ve tecrübe düzeyini gösterir sertifika ve sair belgeler,
6) Fotoğraflı özgeçmiş, (El yazısı ile hazırlanıp imzalanacaktır.)
7) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devlet'ten barkodlu belge oluşturularak alınabilir),
8) Ek-3 Güvenlik Soruşturması Formu, (EK-3 formun “UYARI” bölümünde belirtilen hususlara uygun olarak doldurulması, 3 adet hazırlanması, bilgisayar ile doldurulması, fotoğraf yapıştırılması, ilgili bölümün imzalanması ve EK-3 form dışında başka form kullanılmaması
gerekmektedir.)
9) Sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyan (Ek-4),
10) Adayların mesleki tecrübesini gösterir SGK dökümü veya hizmet belgesi. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecektir. İdare tarafından kendilerine bir ücret ödenmiş
ise bu ücret yasal faiziyle tahsil edilecektir.

BAŞVURU SÜRECİNE DAİR BİLGİLENDİRME 

Başvurular, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen ya da  posta yoluyla yapılacak. Başvuru sürecine dair resmi duyuruda, "Başvuru ve tercih formu eksiksiz ve doğru bir şekilde bilgisayar ile doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalandıktan sonra, ilanda belirtilen belgelerle birlikte başvuruların 27/01/2020 tarihinden 10/02/2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin ve başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir." denildi.