Adalet Bakanlığı CTE Mahkumların Korona İzinleri Uzatılacak mı?

Mahkumların korona izinlerinde sona geliniyor. CTE tarafından yayımlanan son genelgeye göre izinler 30 Kasım'da bitiyor. Peki izinler uzatılacak mı?

Adalet Bakanlığı CTE Mahkumların Korona İzinleri Uzatılacak mı?

Korona izinlerinde sona gelindi: Yeniden uzatılacak mı?

Mahkumların corona izni 30 Kasım tarihinde sona eriyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Eylül ayında yayımlanan genelgede cezaevi izinlerinin 30 Eylül 2020 tarihinden itibaren iki (2) ay süreyle uzatıldığına yer verildi. Bu uzatma kararı 30 Kasım tarihine kadar geçerli. 

TBMM'DE DİLE GETİRİLDİ

TBMM'de açıklamada bulunan Naci Bostancı, pandeminin devam ettiğini, vakaların arttığını söyleyerek uzatma kararının yeniden meclisten geçeceğini söylemişti. Söz konusu düzenleme TBMM'den geçti ve Cumhurbaşkanı'na bu izni uzatma yetkisi tanındı. 

Naci Bostancı yaptığı açıklamada, pandemi tehlikesinin devam etmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı 'nın bir öneri sunduğu bu öneri ile izinlerin yeniden uzatılmasının gündemde olduğunu söylemiş ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelen teklif torba teklife eklendi ve önerge ile corona izni uzatma sayısı 3 'ten 7 'ye çıkarıldı. Buna göre ikişer aydan olmak üzere artık corona izni 4 defa uzatılabilecek. 

8 ay daha uzatılabilecek korona izni Temmuz 2021'e kadar devam edebilir.

TEKRAR UZATILACAK MI?

Söz konusu kanun yürürlüğe girdi. Bu nedenle önümüzdeki günlerde corona izinlerinin 2 ay daha uzatılması için kararın CTE tarafındna yayımlanması bekleniyor. Sizce cezaevi izinleri uzatılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

Korona izni için resmi açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN