Adalet Bakanı Mahkumlara Af İçin Açıklamasını Yineledi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den mahkumlara af meselesi ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Gül 'ün yaptığı açıklamada haberimizin devamında.

Adalet Bakanı Mahkumlara Af İçin Açıklamasını Yineledi

Mahkumlara af ile ilgili yeni açıklama.

Akşam Gazetesine konuk olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Son günlerin en çok konuşulan konusu olan mahkumlara af meselesine değinen Bakan Gül, mahkumlara af gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, infaz süresine ilişkin bir düzenlemenin olacağını söyledi. 

Bakan Gül af ile ilgili yaptığı açıklamada, "Af değil, infaza ilişkin teklif söz konusuydu. Yaklaşımımız mağdur odaklı bir adalet anlayışı. Mağdurların mağduriyetini artırıcı, toplumu rahatsız edici hiçbir işe biz onay vermeyiz. Ama ceza adaletini tam olarak sağlamaya yönelik bizim de önerilerimiz var." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, daha önce de aynı açıklamayı defalarca yapmıştı.

İCRAYLA ÇOCUK ALMA

İcra ile çocuk alma konusuna da değinen Bakan Gül şu ifadeleri kullandı:

"Çocukların, anne babaların verdikleri karardan etkilenmeyecekleri, travma yaşamayacakları bir ortam oluşturmak istiyoruz. Boşanmış veya boşanma aşamasındaki anne babaların, çocukları silah gibi kullanarak karşı tarafı cezalandıramayacağı bir sistem hedefliyoruz. Bu kapsamda çocuğun "icra" yolu ile karşı tarafa gösterilmesi uygulaması sonlanacak. Aile Bakanlığı ile üzerinde çalıştığımız 3,4 başlık var. Bizim önerimiz, çocuğun icra memuruyla değil, pedagog aracılığıyla ebeveynine teslim edilmesi. Mağdur hakları konusunda da her ilimizde adli görüşme odalarımızın artırılmasını hedefliyoruz. Çocuk İzlem Merkezleri'nde de teknik ihtiyaçlarımız hem kararname hem kanunla karşılanacak."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından af hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Af haberlerinden haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com | Ankara