Acil Telefon Numaraları Tek Adreste Toplanıyor-İşte Tarih

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında acil telefon numaraları ile ilgili yapılacak düzenlemeye değindi.

Acil Telefon Numaraları Tek Adreste Toplanıyor-İşte Tarih

Bakan Soylu açıkladı: Tek numara dönemi başlıyor.

Acil sağlık, itfaiye, orman yangını, trafik kazası, polis imdat, jandarma imdat ve daha birçok telefon numarası tek bir numarada birleşiyor. Katıldığı Afet yönetim toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm acil telefon numaralarının tek merkezde toplanacağını ve yakın zamanda bu şekilde hizmet vereceğini söyledi. 

"Arabalarımızı yenilemek için gayret ettiğimiz kadar, binalarımızı yenilemek için gayret etmezsek doğru davranmış olmayız." diyen Bakan Soylu, Türkiye 'nin afet yönetiminde öncü ülkelerden olduğunu , afetlere müdahale yönünden tüm sistemlerin hazır olduğunu söyledi. 

"HAZİRAN AYINA KADAR"

Tüm acil telefon numaralarının tek hanede toplanacağını söyleyen Bakan Soylu , önümüzdeki haziran ayına kadar bu sisteme geçmeyi planladıklarını söyledi. Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi:

"Önümüzdeki hazirana kadar Allah nasip ederse Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, sahil güvenliğe, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA