Açığa Alınanlarla İlgili Açıklama: Darbeye Katılmayan 10 Bin 936 Kişiye FETÖ Soruşturması

Darbe girişimine katılmadığı , ancak FETÖ ile irtibatı olduğu bildirilen, yüzde 60'ı darbeye katıldığı şüphesiyle toplamda 10 binden fazla kişi inceleniyor.

Açığa Alınanlarla İlgili Açıklama: Darbeye Katılmayan 10 Bin 936 Kişiye FETÖ Soruşturması

TSK'da FETÖ soruşturması.

FETÖ'nün ordudaki yapılanmasına yönelik soruşturma devam ediyor. MSB ve soruşturma yapan savcılıklar tarafından kararlılıkla devam eden incelemelerde TSK'daki varlığın sürdüğü bildirildi. Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın kaleme aldığı yazıda , darbeye katılmayan 10 binden fazla kişi olduğu ve binlerce kişinin açıkta olduğu bildirildi. 

Sabah Gazetesi'nin aktardığı verilere göre TSK'da , hakkında FETÖ soruşturması devam eden 10 bin 836 kişinin olduğu bildirildi. Kuvvet komutanlıklarında sayılar şu şekilde:

5 bin 887'i Kara Kuvvetleri (KKK),

3 bin 802'si Deniz Kuvvetleri (DKK),

bin 147'si ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK)

Bu kişilerden yüzde 60'ı darbe girişimine katıldığı şüphesiyle soruşturuluyor. Diğer isimlerin ise darbe girişimine katılmadığı aktarıldı. 

KKK'da 5 General hakkında soruşturma yürütüldüğü aktarılırken bu isimlerden 4'ünün FETÖ mensubu kişiler ve kuruluşlarla irtibatlı olduğu bildirildi.  Birinin ise ifadelerde adının geçtiği bildirildi. 

Devam eden soruşturma kapsamında KKK'dan 303, Deniz Kuvvetleri'nden 76 ve Hava Kuvvetleri'nden 458 ile Genelkurmay'dan 32 kişi uzaklaştırıldı. 

4 bin 90 askeri lise öğrencisi, 6140 Astsubay MYO öğrencisi, 6179 lisans askeri öğrencisi olmak üzere toplamda 16 bin 409 askeri öğrencinin de ilişiği kesildi. 

AÇIKTA OLAN PERSONEL SAYISI

Açıkta olan personel sayısı ise şu şekilde:

  • Kara Kuvvetleri'nden bin 563,
  • Deniz Kuvvetleri'nden 322,
  • Hava Kuvvetleri'nden 511

Toplam 2 bin 396 kişi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA