94 Model Şahin Rekor Fiyata Satıldı

TOFAŞ 'ın 94 Model Şahin marka aracı rekor fiyata satıldı. 25 yaşında olan ve sadece 6 bin km yol yapan aracı bir galerici aldı.

94 Model Şahin Rekor Fiyata Satıldı

94 model Şahin rekor fiyata satıldı.

Ankara 'da galerici olarak çalışan Melih Bengier , 1994 model olan ve 6 km yol yapan Tofaş Şahin 'e rekor fiyat verdi. 

Türkiye 'de Şahin araç tutkusu her dönem en çok konuşulan konular arasında oluyor. Son gelen haber ile birlikte Şahinler , yeniden gündeme geldi. 

Tofaş ’ın 1988 ile 2002 yılları arasında üretimine geçtiği  Kuş Serisi’nin versiyonlarından biri olan ve en sevilen modelinden olan Şahin, Türk otomotiv tarihine damga vurmuştu. Sıfır araçları piyasaya damga vururken geçtiğimiz gün satılan ikinci bir el şahin de ülke gündemine geldi. 

Ankara 'da Galericilik yapmakta olan Bengier, 25 yaşında olan bir Tofaş  Şahin için tam 45 bin TL para verdi.  1994 yılında üretilen Şahin marka aracın 25  yıllık süreçte 6 bin kilometrede yol yapmış.

Tüm parçaları orijinal olan Şahin marka aracın  koltuklarındaki naylon bile çıkarılmamış ve hala fabrika çıkışlı. Bengier ’i cezbeden şey de tam olarak bu.

94 model Şahin 'in eski sahibi Fatih Yunus Güzel, otomobili 5 yıl önce İstanbul ’dan 12 bin TL vererek aldığını söyledi.  Aldığı araca iyi bakan  32 yaşındaki Güzel, uzun süredir aracını satmaya çalıştığını , ancak istediği teklifi kimseden alamadığını söyledi. Son olarak Melih Bengier 'in teklifi,  Fatih Yunus Güzel 'in istediği teklif oldu. 

İlanı gördükten sonra aracın sahibini hemen aradığını ifade eden  Bengier, otomobil için  45 bin TL teklifte bulunduğunu söyledi. Teklifinin kabul edildiğini söyleyen Bengier, zaman kaybetmeden aracı satın aldı.

Galerici Bangier için Kırıkkaleye giden ve aracı satın alan Hasan Akgül, bu modelde Türkiye’de tek sıfır araç olmasının kendilerini cezbettiğini ifade etti.  Aracın kilometre yapmaması için Kırıkkale ’den Ankara’ya kurtarıcı ile arabayı götüren kişi  bu aracı, önümüzdeki günlerde Ticaret ve Yaşam Merkezi’nde (OTONOMİ) Şahin meraklıları ile buluşacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA