81 Şehirde Ücretsiz Tablet Başvuru Duyurusu Geldi: Devletin Kimlere Tablet Verileceği Açıklandı (MEB Tv8 Acun Tablet Başvuru Formu)

Devletin dağıtacağı 500 bin tablet ile ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ücretsiz şekilde 500 bin tabletin verileceği duyuruldu. Ücretsiz tabletlerin kimlere verileceği , kimlere verilmeyeceği ve başvuru bilgileri hakkında açıklama geldi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklaması ve ücretsiz tablet dağıtımı hakkında bilgiler.

81 Şehirde Ücretsiz Tablet Başvuru Duyurusu Geldi: Devletin Kimlere Tablet Verileceği Açıklandı (MEB Tv8 Acun Tablet Başvuru Formu)

Devlet tablet dağıtımına başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı. Kabine toplantısı konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , devletin 500 bin tablet dağıtımı yapacağını söyledi. İhtiyaç sahibi olan ailelere yapılacak tabletler için bugün de bir açıklama geldi.

ZİYA SELÇUK 'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün bir açıklama yaptı. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak tabletlerle ilgili yapılan açıklamada Bakan Selçuk, "Önemli bir ihtiyacımız tablet ihtiyacı, bu ihtiyacı büyük oranda EBA televizyonu tarafından karşılanıyor. Tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor, peyderpeyi devam edecek." ifadelerini kullandı.

DAĞITIM BAŞLIYOR

Milli Eğitim, 81 şehirde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ücretsiz şekilde tablet dağıtımı olacak. Dağıtımlar 81 şehirde yapılacak.

KİMLERE VERİLECEK KİMLERE VERİLMEYECEK?

Devlet tarafından dağıtılacak tabletlerle ilgili başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından;

Ailesinin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Yüz yüze eğitime devam etme durumu,

Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Bu açıklamaya göre ihtiyaç sahibi olan ailelere, eğitim çağında olan kardeş sayısına, yüz yüze eğitime devam etme durumuna bakılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Ücretsiz tablet için başvuru açıklaması gelmedi. İnternet üzerinden ya da bir yere gidilerek başvuru yapılacağı konusunda açıklama gelmedi. Edinilen bilgilere göre MEB'in , ailelerin durumuna göre tabletleri dağıtacağı öğrenildi. İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve öğretmenlerinize tablet ihtiyacı olduğunuzu iletebilirsiniz.

 Ankete katılmak TIKLAYIN

BAŞVURU DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN