81 Şehirde HES Kodu Zorunluluğu Açıklaması Geldi (e Devlet ve SMS ile HES Kodu Alma)

Son dakika haberi: Bakan Koca, HES kodu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, İçişleri 'nin 81 şehirdeki HES kodu zorunluluğun başlayacağını söyledi.

81 Şehirde HES Kodu Zorunluluğu Açıklaması Geldi (e Devlet ve SMS ile HES Kodu Alma)

Bakan Koca 'dan HES Kodu açıklaması.

Bakan Koca, bugünkü genelge ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"HES kodunu yaygınlaştırmak istiyorz.

Bu çerçevde ulaşımda da özellikle HES kodunun yaygın kullanılmasının önemini biliyoruz. Burada özellikle kart sistemine işlenerek pozitif ya da temaslı olanların binmesi engellenecek. Yabancı olan, cep telefonu olanlar için sorun yaşanabilir. Biz ağırlıklı , pozitif olup kartları olanlar için sistemin devreye girmesini önermiştik. 

Genelge oldu. O da bundan sonraki süreçte yaygın olacak. "

İŞTE GENELGE

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki tüm konaklama tesislerinde HES kodu artık zorunlu. Koronavirüs tanılı ya da temaslı olanların varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartları, koronavirüs izolasyon süresi son bulana kadar otomatik olarak askıya alınacak. Bu kişiler konaklama ve seyahat imkanlarından faydalanamayacaklar. Kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon sürecinin sona ermesinin ardından otomatik olarak kullanıma açılacak. Kişilerin bunu açmak için başvuru yapmasına gerek olmayacak. Genelgeler ile ulaşımda ve konaklamada oluşabilecek risklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında koronavirüs bilim kurulu bugün saat 17.00'de toplanacak. Toplantıda alınacak yeni tedbirler ve tedbirlerle gelinen son durumun değerlendirilmesi, toplantının ardından da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın açıklaması yapması bekleniyor.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu alma yöntemi şu şekilde:

HES kodu e Devlet kapısı üzerinden alınıyor. https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresi üzerinden HES kodunuzu alabilirsiniz.