81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı Başlıyor-İşte Yasak Saatleri, Fırın, Bakkal Market Lokanta Açılış Kapanış Saatleri ve Seyahat Kısıtlaması

Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı bugün akşam başlıyor. 81 şehirde uygulanacak tam kapanmaya saatler kala vatandaşlar, saat kaçta yasağın başlayacağını, nerelerin açık olacağını , fırın, bakkal, marketlerin saat kaçta açılacağını, kaçta kapanacağını araştırıyor. Detayları anlatım yazımızda.

81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı Başlıyor-İşte Yasak Saatleri, Fırın, Bakkal Market Lokanta Açılış Kapanış Saatleri ve Seyahat Kısıtlaması

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı başlıyor.

Geçtiğimiz gün kabine toplantısında alınan kararda hafta sonu tam kapanmaya gidileceği açıklandı. Sokağa çıkma yasağının hafta sonu tam kapanma şeklinde olacağı, hafta içi de akşamları sokağa çıkma yasağı olacağı açıklandı. Bu açıklama sonrası ilk hafta sonu geldi ve bugün akşam saatlerinde Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı başlayacak. 81 şehirde başlayacak sokağa çıkma yasağı Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam edecek. Yasağın başlamasına saatler kala vatandaşların en çok merak ettiği konu yasakların saat kaçta başlayacağı, yasak süresince nerelerin açık olacağı, fırın , bakkal ve marketlerin bugün açık olup olmayacağı konuları oldu. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLAMA SAATİ

Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı 4 Aralık 2020 saat 21.00'da başlayacak. Cumartesi ve Pazar günleri dışarı çıkma yasağı devam edecek ve kısıtlama 7 Aralık 2020 Pazartesi sabah saat 05.00'da sona erecek.

BAKKAL FIRIN MARKETLER AÇIK MI?

5 ve 6 Aralık tarihlerinde Türkiye genelinde uygulanacak sokağa çıkma yasağında bakkal, fırın ve marketler açık olacak. market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler, gazete bayileri 10.00 ve 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Alış verişini yapmak isteyenler, ekmek alacaklar bu saatler arasında çıkıp alabilecek. Ancak kişiler araçlarını kullanamayacak. Yaya olarak market , fırın bakkal ve kasaplara gidilecek. 

LOKANTALAR RESTORANLAR AÇIK MI? PAKET SERVİSİ VAR MI?

Lokantalar da hafta sonu açık olacak ve paket servis olacak. 10.00-20.00 arasında restoranlar lokantalar paket servisi hizmeti verecek.

SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bileti olanlar, seyahat edecekler için bir şart var. Özel aracı ile seyahat edecek vatandaşların seyahat izni alması gerekiyor. uçak, otobüs, tren, gemi ile seyahat edecekler, yolculuğa çıkabilecek. 

KİMLER SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

  • Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları.
  • Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi ‘özel gereksinimi’ olanlar ile bunların veli-vasi veya refakatçileri.
  • Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartıyla).
  • Seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve bu müsabakalardaki diğer görevliler.
  • İnşaat alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı devam eden büyük inşaatlarda çalışanlar.
  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olan kişiler, doktor raporu ile sevk olan ve-veya daha önceden alınmış doktor randevusu-kontrolü olanlar.
  • Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar (en fazla 4 kişi).
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelen ve ikâmet ettiği yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler).
  • İbadethanelerdeki din görevlileri, cemevlerinde görevli olanlar.
  • Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri ile bu yerlerin görevlileri, gönüllü çalışanları.
  • Hayvan Besleme Grubu üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar, ikametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar.