65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Kurban Bayramı Kararı

Son dakika haberi: 65 yaş üstü vatandaşlar için bayram açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 1 haftalık bayram izni verileceği bildirildi.

65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Kurban Bayramı Kararı

65 yaş üstü için bayram kararı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı. Sözcü 'nün son dakika olarak geçtiği haberine göre Bakan Selçuk, corona virüsü önlemlerini Türkiye’de henüz vaka çıkmamışken almaya başladıklarını belirterek, vaka görüldüğü andan itibaren de kuruluşlara ziyaret kısıtlamasının getirildiğini anımsattı.

Bakan Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasından mahrum kalmasını istemedik. Bu bayram yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ailelerinin yanına 1 hafta izinli gidebilecekler. Büyüklerimizden ve yakınlarından ricam, sosyal mesafe kurallarına uyarak bu bayramı geçirmemiz yönünde."

İZOLE EDİLECEKLER

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, izin kullanacak olan engelli ve yaşlı vatandaşların izin dönüşlerinde kuruluşlara girişlerini yalnızca vardiya değişim günlerinde yapabileceklerini de kaydetti.

İzin sonrası engelli ve yaşlı vatandaşların kuruluşa alınmadan önce corona virüsü testi uygulanacağının altını çizen Selçuk şu ifadeleri kullandı:

“Negatif test sonrasında en az yedi gün süresince kuruluşlarımızda sosyal izolasyon kurallarına riayet edecekler."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA