65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağında İyi Haber!

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağında son dakika gelişmesi yaşandı. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz yaptığı açıklamada ,aşılama ile sokağa çıkma yasağının esnetileceğini söyledi.

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağında İyi Haber!

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında iyi haber.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz bir son dakika açıklamasında bulundu. Hasöksüz yaptığı açıklamada 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağında iyi haber verdi. Kitlesel aşamada 65 yaş üstüne sıra geldiğini, 65 yaşının üstündeki vatandaşlara koronavirüs aşısı için randevu verilmeye başlandığını söyleyen Hasöksüz, can kayıplarının genelde 65 yaş üstü vatandaşlarda görüldüğünü, bu nedenle dünyada önceliğin sağlık çalışanlarıdan sonra 65 yaş üstüne verildiğini söyledi.  Prof. Dr. Hasöksüz , Türkiye Gazetesi'nden Neşe Durmaz'a yaptığı açıklamada, "Bu yaş grubunda aşılama sayesinde ölüm oranlarında düşüş olacaktır. İlk dozdan 28 gün sonra ikinci dozlarını yaptıracaklar. Koruma ise ikinci dozdan iki hafta sonra başlayacak. Böylelikle, yaşlılara uygulanan sınırlamaların hafiflemesi de mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

AŞI TEMİNİ

Son dönemlerde aşı konusunda yaşanan gelişmeler, önümüzdeki dönemde aşı temininde yaşanabilecek sorunlar ve yerli aşı çalışamları hakkında da bilgi veren Hasöksüz, aşı üreten firma sayısında yakın zamanda artış görüleceğini söyledi ve "Yakın gelecekte, aşı üreten firmaların sayısı artacak, piyasaya daha çok aşı çıkacak. Sağlık Bakanlığı, farklı tipleri de olsa onaylanmış her aşıyı temin etme yoluna gitmektedir. Aşı tiplerinden ziyade önemli olan, aşıların ülkeye gelmesidir. Yerli aşılarımızdan biri, ikinci faza başladı. Bir diğer, birinci fazı tamamlamak üzere. Üç aşımız gelecek hafta birinci faza başlayacak. Yerli aşıların üretimiyle yurt dışından aşı temin etme konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

GÜNDE 1 MİLYON AŞI

"Toplumun %60'ının aşılanması" hedefine de değinen Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, aşılamanın hızlı devam ettiğini söyledi ve ülke genelinde aşılamanın yapılması ile günde 1 milyon kişinin aşılanacağını, bununla yüzde 60 'ı aşmayı hedeflediklerini söyledi. 

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Korona ile mücdele kapsamında en çok can kaybının yaşandığı 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 65 yaş üstüne aşılamada ilk dozun sonuna gelinmesinin ardından 2 hafta sonra ikinci doz aşı uygulaması olacak. Haköksüz sokağa çıkma yasağı hakkında, "65 yaş ve üstüne aşılama başladı. İkinci dozdan iki hafta sonra koruma etkisini gösterir. Yaşlılarda can kayıplarını düşürecektir. Sınırlamaların da hafiflemesi mümkün olabilir" dedi.

AŞI RENDEVUSU

Bakan Fahrettin Koca da sosyal medyadan "Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecek. Randevularınızı web sayfamız ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim" dedi. Randevular, "mhrs.gov.tr", "enabiz.gov.tr" siteleri ya da "Alo 182"den alınabiliyor.