4500-6000 TL Maaş-Tek Tip Askerlikte Yedek Subay-Astsubay Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni askerlik sisteminde yedek subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılacak? 4500-6000 TL maaşla yapılacak yedek subay astsubayda adaylara, alımlarda öncelik verilecek. İşte detaylar ve son bilgiler.

4500-6000 TL Maaş-Tek Tip Askerlikte Yedek Subay-Astsubay Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni askerlik sisteminde yedek subay astsubay başvurusu nasıl yapılacak?

Milyonlarca genci ilgilendiren önemli gelişme geçtiğimiz ay yaşandı ve yeni askerlik sistemi yürürlüğe girdi. Askerlik kanununun yürürlüğe girmesi sornası en çok merak edilen konu , yedek subaylık ve yedek astsubaylık başvurusunun nasıl yapılacağı konusu oldu. 

Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde yeni askerlik sisteminde yedek subaylık ve yedek astsubaylık başvurusuna yer verdik.

TECİL BOZDURMA VE SEVK İŞLEMLERİ E-DEVLET 'TEN

Askere gitmek isteyen vatandaşlar , öncelikle e Devlet kapısı üzerinden askerlik başvurusu yapmaktadır. Askerlik çağına gelenler ve tecil bozdurmak isteyenler, e devletten askerlik başvurusunu yapacak. Link aşağıda >>

https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu

Askerlik başvurusunu internetten yapanlar , aile hekimine gidip sağlık raporunu alacak. Herhangi bir sağlık sorunu olanlar, aile hekimine bunu söylemek zorunda. Askerliğe engel olabilecek bir sağlık sorunu olanlar kurula sevk edilir ve kurul raporu alır. Sağlık sorunu olmayanlar ise askerlik şubesine gider ve başvurusunu burada tamamlar.

İnternetten askerlik başvurusu sırasında yedek subay ve yedek astsubaylık başvurusu yap butonu yoktur. Askere gidecekler, askerlik şubesinde evrak işlemleri sırasında bunu belirtirler.

KİMLER YEDEK SUBAY OLABİLİR?

Eski sistemde olduğu gibi yeni sistemde de lisans ve üstü mezunu adaylar yedek subay alımına başvuru yapabilir. 2 ay eğitim alacak adaylar 10 ay kıta görevi yapacak. Adaylara kıta görevi yaptığı 10 ay boyunca subay maaşı verilir. 

Yedek subaylar ise 5500-6000 tl arasında maaş alacak.

KİMLER YEDEK ASTSUBAY OLABİLİR?

Yeni askerlik sistemi ile birlikte yedek astsubay statüsü geldi. Yedek astsubay statüsüne 2 ve 3 yıllık üniversite mezunu adaylar başvuru yapabilir. Yedek astsubaylar 4500-5000 TL maaş alacak.

Maaşlar askerlik yapılan yere göre değişmektedir. Yedek subay astsubaylar, 12 aylık askerlik hizmetlerini bitirdikten sonra subay astsubay mülakatlarına girdiğinde ekstra puan alıyor ve alımlarda o adaylara öncelik veriliyor. 

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

ASKERLİK YENİ CELP DÖNEMİ GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN