4 Yaşındaki Kızını Öldürmekle Suçlanan Anne: Ne Diyeceğimi Bilmiyorum...

Rize'de 4 yaşındaki Fatma Nur'u 6 katlı apartmanın en üst katındaki evlerinin penceresinden atarak katlettiği iddiasıyla yargılanan anne, mahkemedeki ifadesinde, 'Ne diyeceğimi bilmiyorum' dedi.

4 Yaşındaki Kızını Öldürmekle Suçlanan Anne: Ne Diyeceğimi Bilmiyorum...

12 Kasım 2019'da Camiönü Mahallesi Menderes Bulvarı'ndaki 6 katlı apartmanda meydana gelen olayda, en üsttaki dairede yaşayan Medet-Emine Havuz çiftinin kızları Fatma Nur, pencereden düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk buradaki tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  Fatma Nur'un düştüğü anlar bina yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Başlatılan soruşturmada, Fatma Nur'un 6 aylık olduğu zamanda, 4 yaşındaki ağabeyinin de pencereden düşerek can verdiği , Emine Havuz'un ise psikolojik tedabi gördüğü öğrenildi. Gözaltına alınan kadın sevk edildiği adliye tarafından tutuklandı. Havuz,önceki ifadesinde suçlamaları reddederek, "Kızım film izliyordu, ben ellerimi yıkıyordum. Geri döndüğümde cam açıktı. Aşağıda çocuğu gördüm. Camda çocuk kilidi vardı nasıl açmış bilmiyorum. İlk çocuğum da camdan düşmüştü, onun da nasıl düştüğünü bilmiyorum. Çocuğumun mezarını özlüyorum, ceza almak istemiyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu. Hakkında , 'Altsoya karşı çocuğa ya da beden ruh bakımından kendisini savunmayacak durumdaki kişiye karşı kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılan kadın, Rize Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Havuz, burada verdiği ifadede, "Ne diyeceğimi bilmiyorum' ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, kadının tutukluluk halinin devamına, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için rapor beklenmesine karar verilerek, duruşmayı ileri bir tarihe aldı.