4 Marketin Müdürü WhatsApp Grubu Kurup Kafasına Göre Zam Yapıyormuş

TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel bugün bir haber yaptı. Açıkel haberinde 4 marketin müdürlerinin WhatsApp grubu kurduğunu ve fiyatları kafalarına göre arttırdığını söyledi.

4 Marketin Müdürü WhatsApp Grubu Kurup Kafasına Göre Zam Yapıyormuş

Yumurta fiyatı zamları hakkında açıklama: 4 kişi WhatsApp grubu kurup zam yapıyor.

Son günlerde gıdaya gelen zamlar durmuyor. Sıvı yağ, un, şeker ve yumurtaya gelen zamlar vatandaşların cebini yakarken TGRT Haber, yumurtaya gelen zamları 4 kişinin belirlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyu gündeme getirmiş ve fırsatçıları uyararak, "Siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Bunun için de lütfen işinizi hakkıyla yapın. Vatandaşımıza da zulmetmeyin." demiş ve uyarıda bulundu. 

TGRT Ana Haber'in sunucusu Ekrem Açıkel, bugün sunduğu haber bülteninde zamları ele aldı ve fiyatların WhatsApp grubu üzerinden belirlendiğini söyledi. 

ADINI VERMEDEN SÖYLEDİ

Açıkel yaptığı açıklamada 4 market zincirinin adını vermedi ve bu market zincirlerinin satın alma görevlilerinin bir WhatsApp grubu kurduğunu , fiyatları bu grup üzerinden belirlediğini söyledi. 

Açıkel, ayrıca yumurta üreticilerinin zamları geri çektiğini ve sorunun marketlerde olduğunu söylediklerini belirterek, "Zincir marketler kartel oldu" ifadelerini kullandı ve şu ifadeleri kullandı:

"Durum bu. Dört tane market. Toplasanız Türkiye'de en az 50 bine yakın şubesi var. Bu dört büyük marketler zincirinin satın alma görevlileri var.  O görevliler kendi aralarında bir WhatsApp grubu kurmuş. Fiyatları belirliyorlar. Yumurta fiyatlarını 4 kişi belirliyor Türkiye'de. Peki yumurta üreticileri ne diyor? 'Fiyatlar düştü. Biz ndüşürdük, geriye çekildi. O zam kalmadı. Marketlere bakın siz' diyordu.