3600 Ek Gösterge-Taşeron-EYT ve Mahkumlara Af İçin Kritik Süreç (Meclis Kaçta Açılacak?)

Emeklilikte yaşa takılanlar, mahkumlara af, nafaka ek gösterge ve taşeron sorunlarının çözümü için kritik süreç başlıyor. TBMM yeni yasama yılına başlıyor. İşte detaylar.

3600 Ek Gösterge-Taşeron-EYT ve Mahkumlara Af İçin Kritik Süreç (Meclis Kaçta Açılacak?)

Taşeron, EYT, mahkumlara af ve ek gösterge için kritik süreç başlıyor.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren taşeron işçi kadro düzenlemesi, maaş sorunu , mahkumlara af meselesi, emeklilikte yaşa takılanlar sorunu  ve 3600 ek gösterge meseleleri için kritik tarih gedli.

YENİ YASAMA YILI BAŞLIYOR

Temmuz ayının sonuna doğru tatile giren meclis yeni yasama yılına 1 Ekim 2019 günü başlıyor. TBMM 1 Ekim 2019 Salı günü saat 15.00 'da açılacak ve yeni yasama yılına başlanacak. 

TAŞERON

Kadro alamayan on binlerce taşeron işçi ile , kadroya geçtiği halde maaş ile sosyal hakları iyileştirilmeyen kamu işçilerinin sorunlarının çözümü için yetkili adres TBMM. Hali hazırda mecliste yasa teklifi, soru önergeleri ve araştırma önergeleri var. Ancak süreç hakkında daha detaylı bilgi, TBMM 'nin açılmasının ardından belli olacak.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

EYT meselesi için Cumhurbaşkanı bir talimat verdi ve Vedat Bilgin 'i görevlendirdi. Görevlendirme sonrası incelemeler , araştırmalar ve bazı görüşmeler yapıldı. Araştırmaların sona ermesinin ardındna Vedat Bilgin 'in nihai bir rapor hazırlaması ve bunu Cumhurbaşkanlığı 'na sunması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı 'na gelecek raporun bir sonraki durağı ise meclis olacak. EYT sorunu , komisyon tarafından değerlendirilip çözüm yolu bulunduktan sonra TBMM 'ye gelecek ve yasa teklifi hazırlanacak.

MAHKUMLARA AF

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indiriminin ikinci yargı paketinde olacağı bildirildi. İlk yargı paketi bugün Meclis Başkanlığına sunuldu. Muhalefetin de görüşleri alınarak hazırlanan teklifinin kısa sürede meclisten geçmesi ve ceza indirimini de barındıran ikinci yargı paketinin Ekim ayı sonunda meclise geleceği belirtildi.

Nafaka düzenlemesinin ise ikinci yargı paketinde olup olmayacağı henüz açıklanmadı. 

EK GÖSTERGE

Daha önce hükümetten yapılan açıklamalarda ek gösterge meselesinin yıl sonuna kadar halledileceği bildirildi. Yeni yasama yılının başlaması ile birlikte milyonlarca memurun gözü ek gösterge zammında olacak. 

3600-TAŞERON-EYT VE AF HABERLERİNDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN