31 Aralık 2018 Pazartesi Öğrencilere ve Memurlara Tatil mi? Okullar, Bankalar, PTT ve Hastaneler Açık mı?

31 Aralık 2019 Pazartesi günü resmi tatil mi? Memurlar ve öğrenciler 31 Aralık günü tatil mi yapacak? PTT, banka ve hastaneler 31 Aralık günü açık olacak mı? MEB'den resmi açıklama geldi. İşte detaylar.

31 Aralık 2018 Pazartesi Öğrencilere ve Memurlara Tatil mi? Okullar, Bankalar, PTT ve Hastaneler Açık mı?

2018 'in son günlerine girilirken vatandaşlar 31 Aralık gününün tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. 

Özellikle kamu personelleri ve öğrencilerin merak ettiği konu ile ilgili detay geldi. 1 Ocak 2019 Salı tarihi resmi tatildir ve tüm devlet kurumları, bankalar PTT ile hastanelerin poliklinikleri  kapalı olacak. 31 Aralık 2018 günü ise Pazartesi gününe denk geliyor. Vatandaşların ise merak ettiği konu 31 Aralık Pazartesi günü de tatil olacak mı konusu oldu. Peki 31 Aralık Pazartesi günü okullar tatil mi? Kamu personelleri, 31 Aralık günü izinli mi olacak? Bankalar, PTT devlet kurumları ve hastaneler kapalı olacak mı?

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri ile ilgili mevzuatta yer alan Kanunundaki bilgilere göre he ryıl yılbaşı günü resmi tatildir.  Bu nedenle 1 Ocak 2018  günü resmi tatil olacaktır. Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir.

Fakat bu yıl 29-30 Aralık tarihinin hafta sonu tatili ve 1 Ocak tarihinin salı gününe geliyor olması dolayısıyla çalışanlar, 31 Aralık Pazartesi günü için yıllık izinlerini kullanarak 4 günlük köprü izin şansını kullanabilecek.

AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğtim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi ve 31 Aralık 2018 tarihinde öğrencilerin eğitim-öğretiminin devam edeceğine yer verilirken, 1 Ocak 2019 Salı günü, öğrenciler okula gitmeyeceğine yer verildi.

Bu açıklamaya bakacak olursak kamu personelleri de Pazartesi günü çalışacak. PTT, Hastane ve Bankalar da 31 Aralık günü açık olacak. 1 Ocak 2019 günü okullar, PTT, Banka ve hastanelerin Acil servisleri hariç diğer birimler kapalı olacak.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

2019 YILINDAKİ DİĞER TATİLLER