22 Kasım KPSS İçin Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması (2020 Lise KPSS İptal mi?)

2020 yılı lsie KPSS için geri sayımda sona geliniyor. Sınava kısa süre kala İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve sokağa çıkma yasağının detayları hakkında bilgi verildi.

22 Kasım KPSS İçin Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması (2020 Lise KPSS İptal mi?)

Hafta sonu KPSS'ye girecekler için açıklama.

22 Kasım 2020 günü yapılacak KPSS için sosyal medya üzerinde çok sayıda yanlış bilgi , spekülasyon dolaşıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte birçok kişi, KPSS lise sınavının ertelendiğini, iptal edildiğini yazıyor. Bu konuda Kamu Bülteni sayfasına çok sayıda mesaj geldi. Biz de adayları bilgilendirmek adına bu yazımızı kaleme aldık.

KPSS İPTAL Mİ ERTELENDİ Mİ?

22 Kasım günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim/lise düzeyi oturumu İPTAL EDİLMEDİ. ERTELENMEDİ. Sınav belirtildiği gibi 22 Kasım 2020 Pazar günü yapılacak. 

SINAVA GİRECEKLERİN YANINDA KİMSE GİDEBİLİR Mİ? İÇİŞLERİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına girecekler için "ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri," denildi. 

Sınava gidecek kişinin yanında eş kardeş, anne veya baba gidebilecek.

SINAV KAÇ DAKİKA? KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

22 Kasım 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim oturumu saat 10.15'te başlayacak. Sınav salonlarına saat 10.00'dan sonra kimse alınmayacak. Sınav 130 dakika olacak. 10.15'te başlayacak sınav 12.25'te sona erecek. 

SINAV KAÇ SORU?

KPSS'de adaylara Genel Kültür testinden 60 ve Genel Yetenek testinden 60 olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. 

KPSS SONRASI

KPSS'den sonra soru ve cevapları tartışmak, bilgi alış veirşinde bulunmak için adaylar kamubulteni.com'da olacak. Uygulamamızı indirerek sınav sonrası soru ve cevaplardan haberdar olabilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN