2020 YÖKDİL/2 Başvuruları Alınacak

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020 YÖKDİL/2) başvuruları başladı.

2020 YÖKDİL/2 Başvuruları Alınacak

Başvurular 2 Kasım 2020 tarihine kadar ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi sayfasından 2020 YÖKDİL duyurusu yayımlandı. 13 Aralık'ta İngilizce Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanında, Almanca, Arapça ve Fransızca'da Sosyal Bilimler alanında uygulanacak sınava başvuru yapacak adaylarda HES kodu zorunluluğu aranacak. ÖSYM resmi duyurusunda ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020-YÖKDİL/2) 13 Aralık 2020 tarihinde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

Sınava başvurular, 21 Ekim 2020 – 02 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.