2020 Hac Kurası Başladı-İşte Diyanet tv

2020 yılı hac kuraları başladı. Diyanet Tv üzerinden canlı olarak yayımlanan hac kuraları için detaylar , kura sonuç sorgulama sayfası , kura sonuçlarının açıklanacağı saat ve diğer detaylar haberimizde.

2020 Hac Kurası Başladı-İşte Diyanet tv

Hac kurası çekiliyor.

Diyanet TV 'de yayımlanan programa konuk olan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan hac kurası ile ilgili konuştu.

İşte Remzi Bircan 'ın açıklamaları:

"Heyecanlı bir gündeyiz. 2 milyon 298 bin 800 vatandaşımızın beklemiş olduğu bir an. Ülkemizden ve diğer dünya ülkelerinde hac ibadetine yoğun ilgi var. 2007 'de 2 milyon 194 bin kişi beklemekte iken, 2020 yılında hacca ilk defa niyet eden, 174 bin 991 kişinin kaydı alındı.

2 milyon 298 bin 800 kişi 9 Ocak 2020 günü kuraya girecek.

NEDEN KURA?

Kuar dinizmice de uygun görülen bir sistem. Ali İmran surasınde de bu konuya değinilmiş ve kura olayına yer verilmişti. Yine Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ilk saftaki ve ezanla birlikte namaza durmanın sevabını bilseydiniz kura çekerdiniz diyor. 

Kura da iki şey arasında tercih demektir. Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak vatandaşların kura ile hacca gitmesini istiyoruz. Bazı ülkelerde sıralı sistem var.

Vatandaşlarında kura ile değil , sıra ile hacca gidilmesi yönünde yoğun talepleri var.

KAÇ KİŞİ HACCA GİDECEK?

Bugün çekilecek kura ile 83 bin 430 kişi hacca gönderilecek. Kotalar ülke nüfusunun binde 1 'i oranında veriliyor. Son nüfus sayımı ile kota 3 bin 430 kişi arttırıldı. 

2 milyon 298 bin 800 'ü 83 bine bölersek 28 yıla tekabül eden bir sıra oluşacak. 

Dünyada 3 yöntem var. Bir sıra, iki kura , biri de Türkiye 'de uygulanan katlı sıra sistemi."

DİYANET TV 'DE CANLI

Bircan yaptığı açıklamada kura çekimi programnın saat 10.00 'da  başlayacağını söyledi. Program Kur-an tilaveti ile başlayacak. Yapılacak konuşmalar sonrasında kuralar başlayacak.

KURA ÇEKİMİ BAŞLAMA SAATİ

Kura çekimi saat 11.00 gibi başlayacak. Geçen seneyi baz alırsak kura çekim süresi 4,5 - 5 saat sürüyor. 11 'de butona bassak 3-4 gibi kuralar tamamlanmış olacak.

SORGULAMA E DEVLET ÜZERİNDEN

E Devlet üzerinden sorgulama yapılabilecek. E Devlet kapısı üzerinden sorgulama 21.00 gibi olacak. 

Öte yandan kurada adı çıkanların telefonuna mesaj gidecek. 

CANLI YAYIN BAŞLADI

İşte Diyanet Tv canlı yayını.

KURA ÇEKİMİ SONUCU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN