2019 Hac Kuraları Çekildi (T.C. ile Sonuç Sorgulama)

Son dakika haberi: Hac kuraları çekildi. 2019 yılında hacca gidecek vatandaşlar belli oldu. Ancak sonuç sorgulama sayfası henüz açılmadı. Peki sonuç sorgulama sayfası ne zaman açılacak?

2019 Hac Kuraları Çekildi (T.C. ile Sonuç Sorgulama)

2019 yılı Hac Kura sonuçları açıklanmaya başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün 2019 yılı Hac kuralarını çekti. Bugün çekilen hac kurası sona erdi ve hacca gidecek vatandaşlar belli oldu. Kura sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar, hacca itme şansları olup olmadığını araştırmaya , kura sonuç sorgulama sayfasını merak etmeye başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak hac kura sonuçlarına haberimizde yer verdik.

SONUÇ EKRANI AÇILDI. TIKLAYIN

80 BİN KİŞİ GİDECEK

Bu yıl Türkiye 'den toplamda 80 bin kişi hacca gidecek. Hacca gidecek isimler belirlendi ve diyanet tarafından saat 23,00 'da açıklanacak.

Saatler 23.00 'ı gösterdiğinde hac kura sonuç sorgulama sayfası açılacak ve T.C. kimlik numarası ile hac sorgulama işlemi yapılabilecek. Kura sonuç sayfası açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Hac nasıl yapılır?

İhram: Niyet ve telbiye olmak üzere iki şartı vardır. Erkekler iki parçadan ibaret ihram örtüsüne bürünür. Telbiye (“Lebbeyk Allāhümme lebbeyk lebbeyk la şerîke leke lebbeyk inne’l-hamde ve’n-ni‘mete leke ve’l-mülk la şerîke lek” (Rabbim! Davetine sözüm ve özümle tekrar tekrar icabet ettim, emrine boyun eğdim. Rabbim! Senin davetine icabet boynumun borcudur. Senin eşin ve ortağın yoktur. Rabbim! Bütün varlığımla sana yöneldim; hamd senin, nimet senin, mülk senindir. Senin eşin ve ortağın yoktur)

Mikat: İhram’a girmek için belirlenen 5 noktaya mikat adı verilir. 1- Zülhuleyfe 2-Cuhfe 3-Zatüır 4-Karnülmenazil 5-Yelemlem

Tavaf: Kabe sol tarafa alınarak Hacerülesved hizasından başlanıp aynı noktada tamamlanan her dönüşe “şavt” denir. 7 şavt ise ‘tavaf’ı oluşturur. Tamamlandığında iki rekat namaz kılınır.

Kamubulteni.com | Ankara