2018 KYK Yurt Başvurusu Hakkında Duyuru Geldi

KYK yurt başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması Gençlik ve Spor bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden geldi.

2018 KYK Yurt Başvurusu Hakkında Duyuru Geldi

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması geldi.

Her yıl yüz binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu yıl yurt için başvuruları 3 Eylül tarihinden itibaren alacak.

Gece saatlerinde tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte yerleşen öğrenciler, gidecekleri ilde nerede ekalacaklarını araştırmaya başladı. Üniversiteyi kazanan öğrencilerin kalacak yer için ilk tercihi KYK yurtları oluyor. Yurtlarda kalmak için başvurular 3 Eylül tarihinden itibaren alınacak. Üniversiteyi kazanan ve yurtlarda kalmayan öğrenciler, yeni eğitim öğretim döneminde devlet yurtlarında kalmak için bu tarihte başvuru yapacak.

KYK tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda söz konusu başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı ve adayların 10 Eylül tarihine kadar müracaatlarını tamamlaması gerektiğine yer verildi.

KYK 'dan konu ile ilgili yapılan duyuru şu şekilde;

3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK’ün bilgi sistemi üzerinden alınacağı ve hatalı öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİM ALMAK, BAŞVURU EKRANINA GİTMEK VE SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara