2018 2. Dönem Buzağı Desteklemeleri Ne Zaman Ödenecek?

Tarım Bakanlığı 2018 . dönem Buzağı destek ödemeleri için geri sayım devam ediyor. Peki buzağı desteklemeleri ne zaman yatırılacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

2018 2. Dönem Buzağı Desteklemeleri Ne Zaman Ödenecek?

2018 2. dönem Buzağı Ödemeleri ne zaman?

Binlerce kişiyi yakından ilgilendiren Buzağı ödemeleri için geri sayımda sona gelindi. 21 Şubat 2019 günü yapılan 2018 1. dönem Buzağı ödemelerinin ardından beklenen 2. dönem ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Destekten faydalanacak vatandaşlar,  ödemelerin ne zaman yapılacağını , buzağı ödemesi başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Buzağılar 1/1/2018-31/12/2018 tarihleri arasında doğmuş olmalı,

Doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalı,

Buzağıların programlı aşıları (dişiler için brusella ve şap, erkekler için şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olmalıdır.

Buzağıları 4 Ay (120 Gün) Öncesinde Satma Şartları

Buzağılarını işletmesinde 4 ay büyütmeden erken yaşta satan yetiştiricilerden; en az 50 baş dişi sığırı olanlar 4 aydan önce buzağılarını satabilir,

Buzağılarını erken yaşta satmak istediklerini işletmesinin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine, satışını yapacağı buzağıların kulak küpe numaralarını liste halinde dilekçeyle bildirir.

 İl/ilçe müdürlükleri bu kapsamdaki işletmelerin ve buzağıların listesini HAYGEM'e bildirir.

TARIM BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Destekleme başvuruları il/ilçe müdürlükleri tarafından, başvuru süresi bitiminden itibaren 10 gün içerisinde E-Islah sistemine giriş kayıtlarının yapılması,

Başvuruların E-Islah sistemine giriş süresini müteakip, HAYGEM tarafından desteklemeye esas İcmal-1 listesi E-Islah sisteminde yayımlanması,.

İl/ilçe müdürlükleri, İcmal-1 listelerini sistemden alarak 10 gün süre ile il/ilçe müdürlüğünde askıya çıkarılması,

 İtirazların il/ilçe müdürlüklerine yapılarak, askı süresi bitiminden itibaren 5 iş günü içerisinde il/ilçe müdürlüklerince değerlendirilerek karara bağlanması,

 İtiraz süresi bitiminde ilçe müdürlükleri tarafından sistemlere girilen kayıtlara göre HAYGEM tarafından İcmal-2 listesinin yayımlanması,

İlçe müdürlüklerince, sistemden alınan İcmal-2 listesini onaylayarak 5 iş günü içerisinde il müdürlüğüne göndermesi,

İlçelerden gelen İcmal-2'lere istinaden ödemeye esas olmak üzere İcmal-3 listesi, E-Islah sistemi üzerinden il müdürlükleri tarafından alınıp onaylanarak 10 gün içerisinde HAYGEM'e gönderilmesi.

Destekleme Miktarları:

4 Ay ve üzeri buzağılara 350 TL/baş

Soy kütüğüne kayıtlı    500 Tl/Baş

Döl Kontrollü Boğanın Yavrusu (ilave) 50 TL/Baş

Yetiştiricilik Bölgesi İlleri (ilave)  200 TL/Baş

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Buzağı destek ödemeleri için bir tarih verilmedi. Tarih açıklanır açıklanmaz kamubulteni.com 'da olacak. Mobil uygulamamızı indirerek takipte kalın.