20 Şehre Seyahat Yasağı İddiası: İşte 0 20 İl

Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre bilim kurulunun 20 şehir için kademeli seyahat yasağı getirilmesi önerisini görüştüğü ve bunun kabinede masaya yatırılacağını bildirdi. İşte o 20 şehir.

20 Şehre Seyahat Yasağı İddiası: İşte 0 20 İl

20 şehirde seyahat yasağı açıklaması.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabinede korona önlemleri masada olacak. Hafta sonu tam kapanma , hafta içi kısıtlamaların olması, bazı mekanların kapatılması gibi konuların görüşüleceği kabine toplantısında seyahat yasağının da gündeme geleceği bildirildi.

Sabah Gazetesi'nden Eda Işık'ın son dakika olarak aktardığı bilgiye göre 20 şehir için seyahat yasağının gündemde olduğu, kabinede bunun görüşüleceğine yer verildi. 

Geçtiğimiz hafta başlayan yasakların ardından toplanan Bilim Kurulu'nda yeni kısıtlamalar için tavsiye kararları alındı. Alınan tavsiye kararları kabinede ele alınacak. Bakan Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı ve kabinenin bu doğrultuda yeni kısıtlamaları getireceği aktarıldı. 

20 ŞEHRE YASAK

Edinilen son dakika bilgilerine göre 20 şehir için seyahat yasağı getirilmesinin gündemde olduğu bildirildi. İşte o 20 şehir:

  1. Edirne,
  2. Adana,
  3. Hatay,
  4. Artvin,
  5. Aydın,
  6. Çanakkale,
  7. Kırklareli,
  8. Ordu,
  9. Trabzon,
  10. Tokat,
  11. Zonguldak,
  12. Mersin,
  13. Osmaniye,
  14. Samsun,
  15. Muğla,
  16. Bursa
  17. İstanbul,
  18. İzmir,
  19. Ankara,
  20. Kocaeli

Bilim Kurulu'nun bu şehirler için kademeli olarak seyahat yasağı getirilmeisni önerdi. 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI YASAKTA KAPSAM GENİŞLİYOR

Bir diğer gündem maddesi ise sokağa çıkma yasağı. Hafta sonu tam yasak olacağı belirtilirken 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağının saatlerinin değişmesi ve 3 saat olan dışarı çıkma süresinin daha da azaltılacağı aktarıldı.

KABİNE NE ZAMAN? ERDOĞAN NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLAMA YAPACAK?

Kabinenin saat 15.30'da toplanması ve kabine sonrası açıklamanın 19.30 civarında gelmesi bekleniyor.