2 Kapağa Bardak Vermeyen Şirketi Şikayet Etti: 241 Bin TL Ceza

2 kapağa bir bardak veren meşrubat şirketini şikayet eden 9 yaşındaki kız, sonuca ulaştı ve şirkete 241 bin TL para cezası kesildi.

2 Kapağa Bardak Vermeyen Şirketi Şikayet Etti: 241 Bin TL Ceza

2 kapağa bir bardak hediyesini alamayan 9 yaşındaki kızın büyük zaferi.

Bir meşrubat firması , 2017 yılında bir kampanya başlattı ve 2 kapak getirene bir bardak verdi. İki kapağı kampanya noktalarına getiren 9 yaşındaki Elif Deniz, Muğla ’nın Dalaman ilçesinde  6 kapak topladı ve bardak almak için babasıyla birlikte birkaç markete gitti. Ancak baba kız, gittikleri marketten eli boş şekilde döndü.

DERSTEN ETKİLENDİ

Okulda tüketici hakları ile ilgili bir ders gören kişi, akşam eve geldi ve babasına söyledi.  Baba Süha Akyol, önce şikayetini firmaya iletti. Daha sonra ise Ticaret Bakanlığı 'na e Devletten şikayet dilekçesi gönderdi. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne şikâyette bulunduktan yaklaşık bir ay sonra meşrubat firması tarafından aileye 6 adet bardak gönderildi.

241 BİN TL CEZA

Süha ailesinin yaptığı başvuruyu değerlendiren Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ise 17 Aralık 2018’de aileye bir cevap yazısı gönderdi. 2 sayfalık yazıda, kampanyadan faydalanma şartının, kapakların katılmayı taahüt etmiş süpermarket, hipermarket, market, bakkal ve büfelere teslim etmek olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı verdiği karar sonrası söz konusu meşrubat firmasına 241 bin lira 413 lira idari para cezası verdi ve şirketin reklamlarını dondurdu.

Kamubulteni.com  | Ankara