19 Yaşındaki Sahte Sivil Polis, Gerçek Sivil Polislere Kimlik Sorunca Yakayı Ele Verdi

Bursa'da aracına çakar tertibatı taktırıp, polis telsizi ve sahte polis kimliği ile dolaşan, trafik uygulaması yapan ve daha sonra gerçek sivillere takılarak burada gerçek sivil polislere kimlik soran şahıs, polis ekiplerince gözaltına alındı.

19 Yaşındaki Sahte Sivil Polis, Gerçek Sivil Polislere Kimlik Sorunca Yakayı Ele Verdi

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, 16 HD 517 plakalı hafif ticari araca çakar tertibatı takıp, sahte polis kimliği ve polis telsizi ile dolaşan B.K. isimli 19 yaşındaki şahıs, Hürriyet Mahallesi girişinde bulunan akaryakıt istasyonuna geldi. Burada gözüne kestirdiği sivillerin yanına giderek kimlik soran şahıs , kimlik sorduğu kişilerin de kendisinden kimlik istemesi üzerine şaşkınlığa uğradı.

Gerçek sivil polislere kimlik soran sahte sivil polis burada polislerce kelepçelenerek gözaltına alınırken, şahsın aracında yapılan aramalarda sahte polis kimliği, çakar tertibatı, polis telsizi görüşmelerinin yer aldığı USB bellek ve muşta ele geçirildi. Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan ve çakar tertibatı da kullanan şahsa 5 bin 642 lira ceza uygulanırken, ehliyete de el konuldu. Şahsın hakkında ayrıca adli işlem başlatılacağı kaydedildi.