13 Şehir Açıklandı: İşte Kısıtlamaların Öncelikli Kaldırılması Beklenen İller

Kısıtlamaların kaldırılması hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada vakaların az olduğu, aşılamanın çok olduğu 13 şehre yer verildi ve bu şehirlerde kısıtlamaların kaldırılabileceğine yer verildi.

13 Şehir Açıklandı: İşte Kısıtlamaların Öncelikli Kaldırılması Beklenen İller

Son dakika : Kısıtlamaların kaldırılacağı 13 şehir açıklandı.

Milliyet Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgide , vaka sayısının düşüklüğü, aşıda yol alınan 5 şehirde kısıtlamaların kaldırılacağını belirtti.

KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrası yaptığı açıklamada Mart ayının başından itibaren kademeli normalleşmeye gidileceği, vaka sayızının az olduğu illerde kısıtlamaların kaldırılacağını söyledi. İllerin ve ilçelerin 4 farklı gruba ayrılacağını söyleyen Erdoğan, kısıtlamaların bu şekilde kaldırılacağını söyledi.

13 ŞEHİR

Millyiyet Gazetesi'nin yayımladığı haberde illere şu ifadelere yer verildi:

Batman şehrinde vakaların ortalamanın altında kaldığı, düşük risk nedeniyle kısıtlamaların kaldırılmasının beklendiği bildirildi. Kısıtlamaların ilk kaldırılacağı illerden birinin Batman olacağı haberde yer aldı.

Vakaların düşük olduğu bir diğer şehir de Bitlis oldu. Bitlis'te kademeli normalleşmeye geçilmesi bekleniyor.

Korona ile mücadelede iyi olan Hakkari'de kademeli normal için öncelik verileceği bildirildi.  Hakkari, Bakanlık bilgilerine göre en düşük seviyelerdei.

Bir diğer şehir ise Şırnak. Yayımlanan haritaya göre Şırnak, en düşük vaka olan iller arasında.

AŞI DA DİKKATE ALINACAK

Bu illerin yanı sıra aşı da dikkate alınacak hem aşının yüksek hem vakaların düşük olduğu illerde kısıtlamalar kalkacak. İşte vakanın az , aşının çok olduğu iller:

  • Çankırı,
  • Afyon,
  • Eskişehir,
  • Gümüşhane,
  • Isparta,
  • Kastamonu,
  • Uşak,
  • Çanakkale
  • Aydın

Not: Bu iller, vaka aşı oranına göre sıralanmış olup bir kesinlik yoktur. Valiliklerin açıklaması sonrası kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı netleşecek. 

RESMİ KARARLAR AÇIKLANACAK

Kısıtlamaların kaldırılması için resmi kararlar valilik ve kaymakamlıklar tarafından açıklanacak. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN