"1250 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. 2019 yılında 1250 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, FETÖ, DEAŞ, PKK-PYD YPG, DHKP-C gibi terör örgütlerine nefes aldırılmadığını söyledi.

"1250 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

2019 yılı Değerlendirme toplantısında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çalışmalarına ilişkin konuşan Erdoğan Güvenlik konusunda 2019 yılında gerçekleştirilen projeler ve operasyonlara dair şunları söyledi:

Terör örgütleri ve asayişi bozmaya yönelik her türlü girişimle mücadelede tarihin en başarılı dönem bizim dönemimiz. FETÖ, PKK , DHKP-C 'ye kadar ne kadar terör örgütü varsa hepsinin başını ezdik, ezeceğiz.

Organize suç örgütlerine de göz açtırmıyoruz.

PKK'ya gerçekleştirilen operasyonlarda 1250 terörist etkisiz hale getirilerek pekçok eylem engellendi. 

Terör örgütünün ülkemiz içindeki silahlı unsurlarının sayısı kuruluş döneminin dahi altına indi.

Diyarbakır annelerinin kararlı duruşu örgüt içindeki çözülmeyi arttırdı. Entresan olan bir şey var, Diyarbakır anneleri malum siyasi partinin önünde aylardır dururken, evlatlarının resimleriyle orada dik duruşlarını sürdürürken bir de bakıyorsunuz ki Ana muhalefetin başı ve heyeti o teröristin yazmış olduğu tiyatroyu izliyor. Ülkemizin nereden nereye kimler vasıtasıyla nasıl geldiğini göstermesi bakımından bu çok enteresandır. İnanıyorum ki benim aziz milletim vakti saati geldiğinde bunlara gereken dersi verecektir.

Örgüte katılımlar neredeyse tamamen durma noktasına geldi. 

15 Temmuz'da milletimize kurşun sıkan FETÖ'yü devlet kurumlarından ve ülkemizden tamamen temizleyene kadar mücadelemiz sürecektir.

DEAŞ, El Kaide ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 388 terörist etkisiz hale getirildi. 780 bin kilometre vatan toprağının her karışında insanlarımızın güvenli, huzurlu geleceğinden emin şekilde yaşamasını sağlamaktır.

Özellikle FETÖ'nün kurumlarımızdan temizlenmesiyle birlikte güvenlik alanındaki başarımız ard arda gelmeye başladı.

Şu anda polisimiz, jandarmamız, korucularımız hiç bir ayrım yok. El ele omuz omuza terörle mücadeleyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni hizmet binasını açtığımız MİT Başkanlığımız görev alanındaki başarılarıyla ülkemizin gururu haline gelmiştir.

MSB, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları arasında MİT Başkanlığı arasındaki koordinasyonu daha da geliştiriyoruz.

Yakında MİT'in İstanbul Şubesinin de açılışını yapacağız. 

Milli İstihbarat Koordinasyon kurulunu yakında faaliyete geçiriyoruz.

Suriye sınır boyunca güvenlik duvarı inşa ettik.