1000 TL Pandemi Sosyal Yarım Kapsam Dışı Ne Demek? Kapsam Dışına Çıktı Nedir?

1000 TL pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklanmaya başladı. Binlerce vatandaş ise başvuru sonuç sayfasında kapsam dışı yazısı ile karşılaştı. Peki kapsam dışı ne demek? İşte detaylar.

1000 TL Pandemi Sosyal Yarım Kapsam Dışı Ne Demek? Kapsam Dışına Çıktı Nedir?

Pandemi yardımı kapsam dışı ne demek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta Pazartesi 'den bu yana pandemi 1000 TL sosyal destek başvurularını alıyor. 3. faz ödemelerin başvuru bazlı yapılacağının açıklanmasının ardından başvurular geçtiğimiz hafta başladı ve şimdiye kadar milyonlarca kişi başvuru yaptı.

Başvuruların yapılmasının ardından vatandaşlar, 1000 TL pandemi sosyal destek başvuru sonucunu araştırmaya başladı.

KİMLERE VERİLMEYECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda yardımın ihtiyaç sahiplerine verileceği , aşağıdaki kapsama giren vatandaşlara verilmeyeceği bildirildi. 

  • Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • SGK'dan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

SONUÇLAR AÇIKLANMAYA BAŞLADI

İlk günlerde yapılan pandemi sosyal destek başvurularının sonuçları açıklanmaya başladı. Sonuçlar hakkında bilgi ve sonuç sorgulama bilgisi için TIKLAYIN

Binlerce vatandaşın sonuç sayfasında ise kapsam dışı yazısı çıktı. Vatandaşlar ise kapsam dışı yazısının ne demek olduğunu araştırmaya başladı. 

Kapsam dışı : Yukarıdaki şartları taşımadığınız ve 1000 TL yardım almaya hak kazanamadığınız anlamına gelmektedir. 

Kapsam Dışına Çıktı:  Değerlendirme sonuçlanıp ödemenin kesinleştiği tarih sonrası için "kapsam dışına çıktı" ifadesi açıklama olarak veriliyor. Yani yapılacak yardımla ilgili olumsuz bir ifade değil. Sadece yardımın değerlendirme sonucu kapsamdan çıktığını, değerlendirme sürecinin tamamlandığını ifade etmek için o ibare görünüyor.

Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi ödeme devletin sisteminden çıkmış oluyor. Bundan sonrası için devletin vazifelendirmiş olduğu memurları resmi adresinizde beklemek.

Pandemi yardımı için sadece kişi değil haneye bakılır. Bir evde sigortalı çalışan işçi, memur , kısa çalışma ödeneği alan, işsizlik maaşı alan ya da daha önce 1000 TL destek alanlar bu ödemeyi alamıyor. 

Peki sizin sonucunuz ne geldi? Bilgi alış verişi için TIKLAYIN