10 Şehre Giriş Çıkışlar Yasaklandı: Seyahat Yasağı Gelecek mi?

10 şehirde giriş çıkışlar yasaklandı. Vaka artışı ve bazı gösteriler nedeniyle yasaklanan giriş çıkışlar ve gösteri yasakları sonrası seyahat yasağı da gündeme geldi.

10 Şehre Giriş Çıkışlar Yasaklandı: Seyahat Yasağı Gelecek mi?

Seyahat yasağı yeniden mi gelecek?

Son günlerde korona vaka sayılarında artış meydana gelmesi nedeniyle seyahat kısıtlamasının yeniden gelip gelmeyeceği tartışılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , seyahat yasağı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada , “Yaklaşık 1 aydır normalleşme takvimimizde yer alan hususları gelişmeleri yakından takip ederek her hafta peyderpey açıklıyoruz. Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.” demişti.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Uzmanlar, seyahat yasağı ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında , son günlerde artışında yaşanan yükseliş nedeniyle seyahat kısıtlamasının yeniden gündeme gelebileceğini söylüyor. 

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GELEN ŞEHİRLER

Adana Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van, Bursa  ve Tekirdağ 'da şehirlere giriş çıkışlar kapatıldı. Gösteri yasakları geldi. 

VAN

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu.Açıklamada, "Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır." denildi.

BİLİM KURULU TOPLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'nın başkanlığında koronavirüs bilim kurulu toplantısı başladı. 19.30 civarında toplantıs sonrası Bakan Fahrettin Koca 'nın açıklama yapması bekleniyor. Seyahat kısıtlaması , kısmi sokağa çıkma yasağıve yeni tedbirler konularının bilim kurulunda görüşülmesi bekleniyor. 

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN