1 Temmuz’dan Sonra Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanmayacak

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan yeni genelge ile koronavirüs salgınında yeni döneme geçiliyor. 1 Temmuz 2021 tarihi saat 05.00’ten sonra hafta içi veya hafta sonu ayrımı yapılmaksızın tüm sokak kısıtlamaları kaldırılıyor…

1 Temmuz’dan Sonra Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanmayacak

Bakanlığın resmi sayfasından yayımlanan genelge ile daha önce ilan edilen sokak kısıtlamalarının kaldırılması sürecine ilişkin detaylar da netleşti. 

1 Temmuz’dan sonra şehirlerarası seyahat kısıtlamalarıyla beraber sokak kısıtlamaları da hafta içi hafta sonu ayrımı ve saat ayrımı olmaksızın tamamiyle kaldırılıyor.

Bakanlık açıklamasında konuyla ilgili,”01.06.2021 tarih ve 8878 sayılı genelgemizde belirtilen esaslar çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamaları (hafta içi ve hafta sonu dahil) 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’e kadar sürdürülecektir. 

1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacaktır. “ ifadelerine yer verildi.